Spoedige aanpak bodemsanering in Zeeland

Recent bodemonderzoek in de provincie Zeeland heeft de bodemverontreinigingen in kaart gebracht welke een risico kunnen vormen voor de mens. Dit onderzoek heeft aangetoond dat er bodemsanering nodig is om het risico voor de mens terug te dringen.

Het bestuur van de provincie Zeeland heeft na het bodemonderzoek volgens de regels een lijst opgesteld bestaande uit de spoedlocaties die voor eind 2015 moeten worden aangepakt. In totaal zijn er 10 zogenaamde spoedlocaties geïdentificeerd die nadere maatregelen vereisen. De locaties omvatten enkele bedrijventerreinen, een stortplaats van vuil, maar ook een trapveld en tuinen behoren tot de lijst. Voor velen van deze locaties zijn bodemsanering of beheersplannen ontwikkeld. Op een aantal van de geïdentificeerde locaties is een bodemsanering al in uitvoering gebracht. De infra oftewel infrastructuur zal spoedig uitgevoerd worden. Direct omwonenden of betrokken partijen zullen zowel in een persoonlijk gesprek als ook per brief op de hoogte gebracht worden van de plannen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*