Voedselkeuzes voor uw trouwe viervoeter

Als het om de keuze voor hondenvoeding gaat, zijn de meningen onder hondenbezitters behoorlijk verdeeld. Waar de één overtuigd is van de toegevoegde waarde van vers vlees, geeft de ander zijn huisdier liever een uitgebalanceerd brokkendieet. Voor beide keuzes valt wat te zeggen, maar wat u ook kiest: houd er rekening mee dat uw hond van nature een actieve carnivoor is en dat zijn of haar dieet op dat feit gebaseerd zou moeten zijn.

Eén van de meest gehoorde argumenten voor de keuze voor vers vlees, is dat een hond van oudsher een vleeseter, ofwel carnivoor, is. Honden stammen tenslotte van wolven af en de meeste rassen dragen in meerdere of mindere mate wel wat wolf-achtige trekken met zich mee. Dit is absoluut waar, maar hondenbaasjes moeten er ook rekening mee houden dat het leven van de gemiddelde hond er tegenwoordig anders uitziet dan dat van zijn wolvenvoorouders. Uw Fikkie is waarschijnlijk niet een groot deel van de dag aan het jagen, zoals wolven doen, en hoeft ook niet in erbarmelijke omstandigheden in de open lucht te leven. En tenzij uw hond bijvoorbeeld schapen drijft of op ongedierte jaagt, hoeft hij of zij ook niet uitzonderlijk veel te werken. Een leven dat bestaat uit spelen, wandelen en lekker op de bank liggen, is waarschijnlijker. Dit betekent dat honden van nu voedsel nodig hebben dat aangepast is op hun activiteitsniveau en levensstijl. Als u bijvoorbeeld een mopshond heeft die niets liever doet dan de hele dag lang op een dekentje voor de open haard liggen snurken, dan heeft hij ook geen voedsel nodig dat hem een dikke speklaag geeft. In zulke gevallen kan brokkenvoer heel handig zijn, omdat u dan het voer kunt selecteren op ingrediënten, iets wat bij vers vlees wat lastiger wordt. Zo kunt u een hondje zoals de hierboven genoemde mopshond bijvoorbeeld voer geven met weinig calorieën en wat minder eiwitten dan andere honden misschien nodig zouden hebben.

Voor een puppy kunt u dan juist weer voedsel selecteren dat extra dierlijke eiwitten en toegevoegde vitaminen bevat, zodat uw hondje naar behoren groeit en mooi in evenwicht blijft. Zo zijn er diverse hondenvoerfabrikanten die speciaal puppyvoer ontwikkeld hebben; dit bevat normaal gesproken alle voedingsstoffen die een hondje in de groei nodig heeft en vereist ook niet dat u uw pup er nog ander voer, zoals bijvoorbeeld vlees, naast geeft. Eén van deze fabrikanten, Eukanuba, heeft zelfs een speciaal puppypakket ontwikkeld, met daarin voedings- en verzorgingsadvies voor puppybezitters en een bon om gratis Eukanuba puppyvoer uit te proberen. U kunt dit puppypakket gratis bestellen op de website van Eukanuba.

Contact:
Julia Jonker
KeywordFluency
Telefoon: +44 (0)1904 780040
E-Mail : julia.jonker@keywordfluency.net
Adres : Blackthorn House, Northminster Business Park, York, YO26 6QW

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*