De noodzaak van een goede bedrijfsrecherche

Bij een werkgever bestaat altijd de noodzaak voor het aannemen van nieuwe medewerkers. Echter blijft de aanname van nieuwe medewerkers altijd een gok. Een uitstekende sollicitatiebrief met een schitterende cv geven niet altijd de garantie dat er niet een heleboel mis kan lopen. De waarheid kan op papier namelijk altijd verbloemt worden of eventueel volledig verdraaid worden weergegeven. Het is dus altijd belangrijk de achtergrond, de betrouwbaarheid en de integriteit van de sollicitanten te onderzoeken. Dit voordat de werkgever overgaat tot het aanbieden van een arbeidscontract. Hiermee wordt voorkomen dat de werkgever voor onaangename verrassingen komt te staan. Een bedrijfsrecherche kan mensen helpen medewerkers te screenen.

Het is zeer belangrijk dat kandidaat medewerkers gescreend worden, vooral wanneer het functies betreft waarbij men moet omgaan met vertrouwelijke gegevens, geld, goederen of bijvoorbeeld kwetsbare personen. Het is dan ook belangrijk te weten dat alle informatie welke over een kandidaat wordt verzameld men met de kandidaat moet delen. Dit is wettelijk vastgelegd. Men kan voor meer informatie ook terecht bij een recherchebureau.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*