Challenge Sports – Arrows’81 verliest thuiswedstrijd van RBVM

In de nationale eredivisie rolstoelbasketbal is het  Rotterdamse Challenge Sports – Arrows’81 zaterdag opnieuw tegen een nederlaag opgelopen. In het Topsportcentrum wist RBVM uit Middelburg met 61-69 te winnen. Door het verlies zijn de Rotterdammers nu naar de zesde plaats gezakt.

Bij rust was Challenge Sports – Arrows’81 met een 31-20 voorsprong nog overtuigd van hun winstkansen. Hoewel zij veel kansen om zeep hielpen, leken de tegenstanders niet bij machte om dat gebrek bij de Rotterdammers af te straffen.

Dat werd anders in de derde periode, toen de ploeg uit Middelburg de touwtjes steeds meer in handen namen. Challenge Sports – Arrows’81 bleef volharden in het missen van schoten terwijl RBVM nauwgezet de geboden kansen verzilverden. Aan het eind van die derde periode hadden zij hun achterstand dan ook volledig ingelopen. In de vierde periode maakten de spelers van coach Arjan de Bruijn het karwei af. Challenge Sports – Arrows’81 schoot nauwelijks iets raak, terwijl de bezoekers vrijwel elke kans tot score wisten om te zetten.

Challenge Sports – Arrows’81 begon de wedstrijd zonder guard Daniil Jakovlev en center Lucien Boldewijn die beiden wegens ziekte moesten afzeggen. Het betekende dat de net uit de ziekenboeg ontslagen Frank de Jong en de verkouden Barbara van Bergen volop aan de bak moesten.

De gezondheid van de spelers gaf deze wedstrijd niet echt de doorslag. Bepalender voor de uitslag was het gebrek aan succes bij de afronding. De thuisploeg wist net 35 procent van de schoten en lay-ups succesvol af te ronden. Van de 13 toegekende vrije worpen wist de ploeg er slechts twee te verzilveren.

Topscorer bij Challenge Sports – Arrows’81 was Samir El Hamyani met 27 punten. Hij maakte de wedstrijd niet af vanwege vijf persoonlijke fouten. Dat lot ontliep captain Kornelis van de Werf net. Hij kreeg vier persoonlijke fouten en maakte 10 punten. Bovendien was hij verantwoordelijk voor het grootste deel van de assists en rebounds.

Hoewel de derde thuisnederlaag hard aankwam, was coach Fred Stam nog optimistisch. “Deze ploeg heeft nog nauwelijks in volledige bezetting kunnen trainen. De echte beslissingen vallen pas in april, als de acht besten uit deze competitie elkaar in de play offs gaan bestrijden. Wij hebben nog alle kans om, net als vorig jaar de finale van de competitie te halen.”

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*