Zelf je zoldervloer isoleren

Vaak zijn zolders in huizen niet zo goed geïsoleerd. Hierdoor gaat er veel warmte verloren. Niet alleen op zolder, maar ook de kamers onder de zolder verliezen via de zolder warmte. Hierdoor moet je meer stoken en dit kost natuurlijk veel energie en geld. Dit kun je voorkomen!

Wanneer kun je de vloer isoleren

Als je de zolder niet gebruikt, of alleen gebruikt voor de opslag van spullen die goed tegen temperatuurschommelingen kunnen, kun je de zoldervloer isoleren. Dit betekent dus dat de zolder zelf niet geïsoleerd is. Wil je de zolder wel blijven gebruiken, kun je er beter voor kiezen om het dak te isoleren.

De vloer isoleren

Je kunt het isolatiemateriaal gewoon op de zoldervloer aanbrengen. Allereerst begin je met een dampscherm en daarop komt het isolatiemateriaal. Dit is verkrijgbaar op het rol dat zeer makkelijk op maat te snijden is. Dit materiaal kun je bevestigen op een houten frame dat je op de vloer legt. Ook is het mogelijk dat er al houten balken op de vloer liggen. Dan kun je het hier gemakkelijk op bevestigen met een nietapparaat. Tot slot plak je alle naden af met aluminium tape of plastic tape.

De onderkant van de vloer isoleren

Heb je een erg kleine zolder kun je er ook voor kiezen de onderkant van de vloer te isoleren.  Dit is dus het plafond van de kamers eronder. Doe je dit met isolatiemateriaal van een rol is dat natuurlijk niet zo mooi. Hiervoor hebben ze speciale platen, die er mooi uit zien.

Een vloer bovenop de isolatielaag

Om je zolder nog als opslag te kunnen gebruiken zul je een normale vloer op de isolatielaag moeten aanbrengen. Je kunt een houten vloer kiezen. Deze panelen kun je gewoon op de isolatielaag in elkaar klikken. Zorg wel voor een schokdempende laag aan de zijkant, anders kun je veel geluidsoverlast hebben in de rest van het huis.

Energiebesparing door je zolder goed te isoleren is dus helemaal niet zo moeilijk. Daarnaast is het een goede investering. Je kunt zo honderden euro’s besparen op jaarbasis. Een echte aanrader dus!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*