Zoek je een alternatief voor Facebook of Hyves? Dan is ‘Whazzup’ misschien iets voor jou?

Zoek je een alternatief voor Facebook of Hyves? Dan is ‘Whazzup’ misschien iets voor jou?

De laatste tijd is er nogal veel te doen omtrent het respecteren van de privacy van de leden van de ‘grotere sociale netwerken’, als Hyves en Facebook. In de loop der jaren zijn deze websites, die oorspronkelijk klein begonnen, uitgegroeid tot grote commerciele monsters, die alleen maar meer en meer geld willen verdienen en daarbij geen mogelijkheid schuwen om meer geld te verdienen door de informatie van de leden door te sturen naar derde partijen zoals bedrijven of organisaties die grof geld betalen om een maar zo groot mogelijk klanten bestand te krijgen en nóg meer geld te verdienen. Privégegevens van leden worden voor grof geld doorverkocht aan grote bedrijven, opdat zij deze mensen kunnen benaderen voor opdringerige verkoop praktijken.

Hiertoe heb ik besloten het GRATIS SOCIAAL NETWERK ‘WHAZZUP‘ op te richten, voor die menen die nét iets meer zoeken dan een statusupdate alléén, die het soms nodig vinden blogs te schrijven, die willen rondhangen op een plezierige plek waar je niet lastig gevallen wordt door reklames en bedrijven / organisaties die van alles aan jou proberen te slijten. Het is niet gezegd dat Whazzup nooit reklame zal toelaten, maar als dit zo zou zijn, dan zou het zijn van bedrijven of organisaties die zaken doen die ertoe doen, zoals liefdadigheidsorganisaties, politieke partijen die onze goedkeuring wegdragen, dieren-  of mensenrechtenorganisaties of allerlei andere goedwillende organisaties met een wat linkse inslag die als doel hebben mensen, dieren of landen en gebieden te helpen die hulp nodig hebben en niet de grootschalige commercie.

Wat kun je op Whazzup?

Op Whazzup kun je álles wat op Facebook en Hyves mogelijk is én meer. Zo kun je bijvoorbeeld een eigen groep beginnen (voorbeeld 1, voorbeeld 2, voorbeeld 3), bloggen, een profiel maken dat met css geheel naar eigen smaak (dus ook in uw eigen huisstijl)  als u of uw webmaster verstand heeft van css (cascading stylesheets). Op deze manier kunt u uw profiel óf groep (Op de groep ‘Whazzup holland‘ staan alle hulponderwerpen en tips en kun je met andere leden van Whazzup tips uitwisselen en bespreken) een compleet eigen stijl geven die losstaat van het netwerk eromheen (Whazzup).

  • Groepen (groepen stellen je in staat je eigen mini-website te draaien, met je eigen discussieforum, groups-wall (een soort krabbels), een activityfeed en eindeloos veel HTML boxen waarin je allerlei leuke en handige content kunt stoppen)
  • Videos (deel leuke en interessante video’s die je op Youtube, Vimeo of Dailymotion tegenkomt met de rest van de community)
  • Foto’s (deel je laatste foto’s met je vrienden en de community)
  • Forum (discussieer op het forum over allerlei uiteenlopende onderwerpen, van actualiteit, tot politiek of gewoon zaken waar je in het dagelijks leven tegenaan loopt)
  • Events (deel hier je events of agenda-items)
  • Gamen (Op Whazzup zijn diverse groepen ingericht waar je heerlijk naar hartelust gratis online spelletjes kunt spelen Voorbeeld 1, Voorbeeld 2, Voorbeeld 3, Voorbeeld 4)

Jij kunt ook zelf je eigen groep beginnen over elk denkbaar onderwerp. Vergeet niet dat je jouw groep (Met een beetje programmeer- HTML en CSS kennis) kunt inrichten tot een kleine, interaktieve gratis website) Je kunt in je groep bijvoorbeeld een chatroom plaatsen (www.chatango.com) of gratis embeddable games en de highscores delen met de leden van je groep op je eigen forum of group-wall.

Mischien vindt je het leuk om zelf css=layout group-  of profielpimps te maken. Hiervoor kun je zelf ook een groep inrichten en jouw eigen coole group- of profiellayouts delen met andere bezoekers van Whazzup die jouw creatieve designs wel kunnen waarderen.

Of laat je groep fungeren als een interactieve krant? Wees creatief en de mogelijkheden zijn legio!

Laat je inspireren door de groepjes die er op dit moment al zijn en gebruik jouw creativiteit!

Dus, wat houdt je tegen om lid te worden van Whazzup en het tegen al je vrienden te vertellen!

Ga naar Whazzup…

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*