Fintessa: Transparant beleggen

,
Fintessa-Column

Trackers aantrekkelijk alternatief

Op Belegger.nl en NUzakelijk.nl wijst Martine Hafkamp van Fintessa op het feit dat trackers aanbieden populair is. De hoge kosten voor beleggingsfondsen maken trackers een transparant alternatief. Voordat trackers als de heilige graal worden gezien, is het verstandig kort stil te staan bij wat een tracker precies is.
Een tracker, Exchange Traded Fund (ETF) of indexfonds, is een beleggingsfonds dat op de beurs verhandeld wordt. Het investeringsdoel van een ETF is een onderliggende beursindex nauwkeurig volgen. Daar tegenover streeft een beleggingsfonds een gunstig rendement na. Trackers hebben lage kosten omdat er geen fondsbeheerder hoeft worden betaald. Gevolg is wel de afwezigheid van bescherming tegen waardedalingen van de beleggingen. Als de waarde van de beursgenoteerde aandelen daalt, laten trackers ook geen positief rendement zien.
Trackers kennen risico. Lees hoe Hafkamp synthetische trackers afweegt tegen fysieke trackers. Meer transparantie nastreven en de beslissingsbevoegdheid aan de belegger laten lijkt de juiste weg. Zij laat zien dat naast geld verdienen ook risico lopen bij verstandig beleggen hoort.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*