CV-Houtkachels, gezellig en kostenbesparend

, ,

Iedereen kent die ouderwetse, gezellige, knusse houtkacheltjes die je voornamelijk terugvind in oude huizen en boerderijen. Het knetterende hout brengt bij vele mensen leuke en gezellige herinneringen terug. Wat veel mensen alleen niet weten, is dat deze ouderwetse kacheltjes helemaal niet zo ouderwets zijn, sterker nog: Ze zijn doorontwikkeld en kunnen nu zelfs flink kostenbesparend zijn. Ik heb het over CV-Houtkachels: ouderwets gevormde gietijzeren kachels met technologie van morgen. In deze authentieke kacheltjes zitten namelijk een warmtewisselaar.

Warmtewisselaars kan je zien als een rij metalen platen waar water doorheen stroomt. De hitte van de kachel verwarmt dit water en door middel van een pomp stroomt het door naar de radiatoren in uw huis. De radiatoren geven op hun beurt de warmte weer af aan de omgeving en de beruchte CV-ketel heeft niet hoeven branden. Dit is natuurlijk zeer kostenbesparend want er is geen duur aardgas verbruikt. Bovendien straalt de kachel zelf ook nog een vermogen uit aan de ruimte waarin die geplaatst is. Dit vermogen kan verschillen van 3 kW tot 12-14 kW.

Al met al zijn CV-Houtkachels dus niet alleen gezellig, maar ook nog eens zeer rendabel en kostenbesparend. Zeker voor de mensen die van een ouderwets knetterend vlammenspel houden en dol zijn op een gezellig vuurtje stoken. Voor deze mensen en voor de mensen die hun hoge gasrekening zat zijn zeg ik: DOEN!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*