Gezondheid op een kantoor

Veel mensen brengen heel erg veel tijd door op een kantoor. Toch blijkt dat de lucht op een kantoor niet altijd gezond is. Veel bedrijven houden weinig rekening met klimaatbeheersing. Daarom wordt het aangeraden om af en toe een rondje in de frisse lucht te gaan lopen.
Luchtvervuiling
In veel kantoren is de lucht erg vervuild. Dit kan komen door printers of computers die schadelijke stoffen uit stoten. Ook het tapijt of verf kan schadelijke stoffen afgeven. Door het antirookbeleid is de vervuiling door rook wel drastisch afgenomen, wat natuurlijk iets zeer positiefs is.
Ventilatie
Vaak worden kantoorgebouwen te weinig geventileerd. Ze is geen of een slecht centraal afzuigsysteem. Daarnaast worden ramen maar weinig opengezet, omdat het koud is, of omdat de airco staat de draaien. Hierdoor is er weinig zuurstof in de lucht en meer slechte stoffen. Hierdoor kun je je suf voelen en hoofdpijn krijgen.
Schadelijke stoffen
Veel voorkomende schadelijke stoffen zijn bijvoorbeeld radon, fijnstof en formaldehyde. Radon is straling, die uit al het materiaal komt, dit kan minder worden door ventilatie. Fijnstof wordt uitgestoten uit apparatuur, dit kan ook kankerverwekkend zijn. Formaldehyde komt uit bijvoorbeeld spaanplaat, dit veroorzaakt hoofdpijn.
Goede ventilatie is dus erg belangrijk voor de gezondheid. Zeker als je weet dat je 40 uur op een kantoor doorbrengt. Zet dus regelmatig een raam open!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*