Herpes, een erg vervelende aandoening

Herpes, 20% heeft het!

Je zult het wellicht niet direct zeggen, maar ongeveer 20% van heel Nederland draagt het herpes virus met zich mee. Ik denk dat iedereen wel weet wat herpes is en begrijpt waarom dit zo vervelend is. Het is een aandoening die komt en gaat en vaak ook nog eens op de meest vervelende momenten. Kleine rode blaasje gevuld met vocht rond je mond en neus is een van de meest voorkomende verschijnselen.

Herpes is besmettelijker dan men denkt, en iedereen is er vatbaar voor. Ik heb hierboven vertelt dat ongeveer 20% van de Nederlanders hier last van heeft, en dit zal ik nader uitleggen. En zijn 2 soorten “dragers” van dit virus. Bij sommige mensen zal dit virus zich niet aan de “buitenkant” laten zien en bij sommige mensen weer wel.

Wanneer je het herpes virus met je mee draagt, betekend dit niet direct dat je je blaasjes kan verwachten. Die zogenaamde uitbraak hiervan hangt af van veel verschillende factoren. De belangrijkste hiervan is je immuunsysteem. Hoe slechter/zwakker/lager je immuunsysteem, des de groter de kans is op een uitbraak!

Optimalegezondheid is een platform waar je veel informatie kan vinden over verschillende aandoening en sinds kort is er ook een platform voor mensen met herpes. Wekelijkse updates en een mooie nieuwsbrief staan ook al te wachten!

Voor meer informatie over herpes, kijk dan op de blog!

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*