Jicht Blog bij optimalegezondheid.com

Jicht Blog

Je hoort er misschien je opa en oma wel eens over praten: Jicht! Voor de mensen die dit niet kennen is jicht een reumatische aandoening en de oudste vorm van artritis.Over het algemeen hebben vooral oudere mensen hier last van, maar het kan net zo goed ontstaan bij jongeren.

Opgezwollen en pijnlijke gewrichten (tenen, ellebogen, vingers etc.) zijn de meeste bekende symptomen van deze aandoening. Deze pijn kan soms wel uren duren. Sommige mensen hebben er zo last van dat deze pijn dagenlang aanhoudt.

Er zijn vele indirecte oorzaken van jicht op te noemen echter de pijn en de opgezwollen gewrichten ontstaan wanneer urinezuur gekristalliseerd worden.

Zijn er behandelingen?

Het vervelende van deze aandoening is, is dat er eigenlijk nog niet echt een oplossing voor is. Er zijn wel medicijnen op deze aandoening onder controle te krijgen, maar een geneesmiddel bestaat niet. Deze medicijnen verlichten eigenlijk alleen maar de pijn die voortvloeit uit jichtaanvallen.

Levensstijl

Gelukkig is er wel veel te doen om deze jichtaanvallen zo veel mogelijk te beperken. Gezonde voeding, weinig alcohol en zo weinig mogelijk stress is de “key” om al je jicht aanvallen zo goed mogelijk onder controle te krijgen.

Jicht Blog

Optimalegezondheid.com heeft een blog opgezet waar 1 onderwerp centraal staat: Jicht! Elke week worden er nieuwe artikelen en relevantie informatie gepubliceerd voor mensen die meer informatie zoeken over dit onderwerp. Daarnaast staan er erg veel handige tips op om de pijn zo veel mogelijk te beperken.

Jicht Blog

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*