Opnieuw verlies Challenge Sports – Arrows’81

Rotterdam – In de eredivise rolstoelbasketbal heeft het team van Challenge Sports – Arrows’81 opnieuw een nederlaag geleden. Tegen landskampioen BC Verkerk uit Zwijndrecht werd het 20-77.

De Rotterdammers maakten geen enkele kans tegen Verkerk dat, geleid door bondscoach Gert Jan van der Linden, geheel bestaat uit spelers van de nationale dames- en heren selectie. Challenge Sports – Arrows’81 moest het zaterdag bovendien doen met slechts zes spelers. Op het laatste moment moest Frank de Jong zich geblesseerd afmelden. Dat gevoegd bij de langdurig geblesseerde Lucien Boldewijn en de naar Marokko vertrokken Samir El Hamyani, maakte de selectie van coach Fred Stam wel heel klein.

De coach benadrukte de positieve kanten van de huidige situatie. Hij moet nu de jeugd van de vereniging sneller inpassen. En hoewel de uitslag dat niet doet vermoeden, ging dat best goed. “Tim van Raamsdonk is nog maar net 15 jaar en die moet het dan opnemen tegen de grote namen in Nederland. Als je dan ook nog eens de volledige tijd moet spelen, dan is het niet gek dat het ook een paar keer minder goed gaat. Ik heb echter ook een aantal verrassend goede dingen gezien en daar ga ik dan ook zeker mee verder.”

Naast de steeds smaller wordende selectie hangen er nog meer donkere wolken boven het basketbalveld in het Rotterdamse Topsportcentrum. Het ziet er naar uit dat de deelname aan de Europacup vanwege het ontbreken van voldoende geld dit jaar niet door kan gaan. Het is zelfs de vraag of de dertig jaar oude club volgend jaar nog bestaat. De club kampt, door het terugtreden van een paar sponsors en fondsen, met een structureel tekort van ruim twintigduizend euro.

In begin maart dient Challenge Sports – Arrows’81 voor de eerste toernooironde van de Europacup aan te treden in het Franse Grenoble. De daarvoor benodigde euro’s zijn echter niet voorradig.

Volgende week speelt Challenge Sport – Arrows’81 in Utrecht tegen Antilope. Trainer van Antilope is Frans van Breugel die vorig jaar Challenge Sports – Arrows’81 naar de finale van de nationale competitie leidde.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*