Stap zelfstandig ondernemer wordt als positief ervaren

Barneveld – In november 2011 publiceerde Rijksoverheid het rapport: ‘ Zelfbewust een zelfstandige positie’. Hieruit kwam naar voren dat 90 procent positief terugkijkt op de stap naar zelfstandig ondernemerschap en de hieruit voortkomende werkomstandigheden.

 

Rapport Rijksoverheid

De informatie uit het rapport ‘Zelfbewust een zelfstandige positie’ is verkregen uit een meting die gehouden is onder bijna 2200 zelfstandigen. Deze ondernemers zijn actief in verschillende branches, waaronder de bouw.

Ervaring met zelfstandige positie

9 van de 10 zelfstandigen heeft een positief gevoel overgehouden aan de keus om zelfstandig ondernemer te worden. Ditzelfde percentage ervaart de werkomstandigheden als zelfstandige positief, tegenover 75 procent van de werknemers. De redenen voor deze positieve ervaringen zijn de vrijheid van keuzes (56%), zoals de indeling van eigen tijd, en de voldoening die men krijgt om als eigen baas bezig te zijn (18%).

Starten in de bouw / renovatie

In de bouwbranche is de trend om te renoveren. Mensen investeren in hun huis en vinden het minder aantrekkelijk om te verhuizen. Door de geplaagde nieuwbouw vallen nog steeds (gedwongen) ontslagen. Dit is voor veel mensen een drijfveer om voor zichzelf te beginnen, bijvoorbeeld met een eigen bouw- en verbouwbedrijf. Naast ontslag zijn ambitie en vrijheid belangrijke drijfveren om baas van een eigen bedrijf te worden.

De Klussenier is een franchisegever die veelzijdige vakmensen uit de bouw ondersteunt in het ondernemerschap. Bij zowel (dreigende) werklozen als bij werknemers die zelfstandig ondernemer willen worden, is De Klussenier een voor de hand liggende optie. Kijk voor meer informatie op www.eigenbedrijf.klussenier.nl.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*