Bestaande apps bieden onvoldoende meerwaarde

Uitgevers zitten in een lastige positie en moeten/ willen ‘iets’ met tablets. Want de tablet is hot. Dit leidt tot veel vragen bij uitgevers.

MediaTest heeft in opdracht van het Stimuleringsfonds onderzoek onder consumenten uitgevoerd om meer inzicht te geven in het gebruik van tablets dat als basis kan dienen voor het ontwikkelen van business modellen. Niet dat met dit onderzoek de ‘heilige graal’ is gevonden, maar een aantal inzichten kunnen zeker als vernieuwend en waardevol worden getypeerd. Bijvoorbeeld dat ‘stickiness’ en ‘toegevoegde waarde’ het nieuwe bereik zijn.

53% van de tabletbezitters geeft aan zeker niet te willen betalen voor nieuws op de tablet. Daarnaast heeft gemiddeld 97% van de tabletbezitters geen betaalde apps voor nieuws, informatie, magazines of boeken. Met alleen bereik gaat de uitgever het dus niet redden. aldus Rob Does van MediaTest.

Download hier de eindrapportage van het onderzoek ‘Succesvol uitgeven op tablets’

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*