De geschiedenis van UGG Australia – UGG verovert de USA

In deze artikelen serie wordt de geschiedenis van UGG Australia beschreven. Iedereen kent inmiddels de befaamde schapenvacht  UGGs laarzen en UGGs schoenen, en veel meer beschikbaar bij UGG Australia. In het vorige artikel werd beschreven hoe het van origine uit Australïe afkomstige kledingmerk UGG razend populair werd in de surf gemeenschap van California.

Het merk UGG werd een symbool voor iedereen die hield van sport en van een ontspannen, actieve levenswijze. Meer nog, er ontstond een emotionele band met de UGG-laarzen. Aan het einde van de jaren negentig werd UGG opgemerkt door beroemdheden en mensen uit de modewereld. Tegelijkertijd vond er een culturele verschuiving plaats: mensen kozen steeds vaker voor een nonchalantere levenswijze en voelden zich daar goed bij, en UGG werd een van de symbolen van die levenswijze. Tegen 2000 was de liefde die op de stranden was ontstaan, uitgegroeid tot het icoon van een nonchalante levenswijze. Rond die tijd nam de liefde voor UGG ook in het oosten toe, aan de andere kant van de Rocky Mountains en in Chicago. In 2000 waren de sheepskin laarzen van UGG voor het eerst te zien tijdens Oprah’s Favorite Things ®, waar Oprah nadrukkelijk verklaarde dat ze “hééééélemaal weg was van haar UGG-laarzen.” Dat bracht de bal aan het rollen.

Op naar New york!

Je plekje veroveren in de New Yorkse modewereld is geen gemakkelijke taak. Maar aan het begin van de jaren tweeduizend overrompelde UGG Australia de New Yorkse modewereld volledig. UGG evolueerde naadloos van een merk dat laarzen, pantoffels, klompen en sandalen uit sheepskin maakte voor het actieve buitenleven, naar een merk dat nu aangeprezen werd als symbool van een stijlvolle, casual en luxueuze levenswijze. Dat was voor een groot deel te danken aan een inspanning om het imago van het merk te veranderen, waardoor UGG veranderde in een fabrikant van kwaliteitsvolle luxeschoenen. UGG was nu een modemerk, en de advertenties voor het merk sierden de pagina’s van Vogue Magazine en andere modebladen.

Het kon vervolgens niet lang uitblijven totdat UGG globaal doorbrak – wordt vervolgd.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*