Elektriciteit aanleggen: zelf doen of door een vakman?

, , , , ,

Heeft u een nieuwe woning, of gaat u uw huidige woning verbouwen en valt het aanleggen van elektriciteit onder de uit te voeren werkzaamheden? Als u een beetje handig bent, en niet bang voor het werken met elektriciteit, is het aanleggen hiervan een klus die u zelf zou kunnen uitvoeren.

Hoe kunt u veilig elektriciteit aanleggen?

Als u elektriciteit gaat aanleggen, dient u eerst op de juiste punten een inbouwdoos in de muur aan te brengen. Ook moet het benodigde leidingwerk worden gelegd. Met een gatenboor kunt u een gat boren van exact de juiste afmeting. Vervolgens maakt u sleuven in de muur waar de leidingen komen, dit kan met een haakse slijper, een muurfrees of een watergekoelde muurzaag.

Welke elektrische klus u ook gaat uitvoeren; bij het werken met elektriciteit staat veiligheid voorop. Vergeet daarom nooit de nodige veiligheidsmaatregelen in acht te nemen! Werk bijvoorbeeld nooit aan een elektrische installatie waar nog spanning op staat, gebruik geïsoleerd gereedschap en draag bij voorkeur isolerend schoeisel met rubberen zolen. Ga echter alleen zelf aan de slag met elektriciteit als u precies weet wat u doet. Heeft u dus geen ervaring met of kennis van de elektrische installatie in uw huis, vertrouw dan niet uitsluitend op informatie die u op internet vindt.

Elektriciteit aanleggen door uw vakman

Op 09000800.nl vindt u handige tips over hoe u zelf veilig elektriciteit kunt aanleggen. Elektrische klussen zijn echter ingewikkeld en in sommige gevallen zelfs levensgevaarlijk. Laat het werken met elektriciteit dan ook over aan een echte specialist, als u zelf niet zeker bent van uw zaak! Via 09000800.nl vindt u altijd een ervaren en vakkundige elektricien bij u in de regio, die u het aanleggen van elektriciteit graag uit handen neemt.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*