Huis kopen in België minder in trek

Het is zeer opmerkelijk dat steeds meer Belgen een huis kopen in Nederland, in plaats van een huis kopen in België. Een huis in Zeeuws Vlaanderen is aardig goedkoop voor de Belg, de daling van de huizenprijzen in Nederland zorgt voor een groei van huizenkopers uit België.

In 2011 trokken in totaal zeshonderd Belgen de grens over, dit is twee keer zoveel als in 2010. Steeds meer Belgen kopen een woning in het Zeeuws Vlaanderen. Terwijl de huizenprijzen in Nederland aan het dalen zijn, zijn de huizenprijzen in België juist aan het stijgen, wat ook gevolgen heeft voor de hypotheekrente België. Daarnaast liggen de woningprijzen in Zeeuws Vlaanderen voor Nederlandse begrippen reeds laag. In vergelijking met België zijn de woningen prijzen in Zeeuws Vlaanderen rond de veertigduizend euro lager.

De Belgen zullen de huizenmarkt in Nederland een flinke boost geven, ook al is dat alleen in Zeeland.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*