McGuire-stotterprogramma in Nederland op eigen benen

EINDHOVEN – Het internationaal succesvolle McGuire-stotterprogramma krijgt vanaf 20 februari 2012 een eigen afdeling in Nederland. Al enkele jaren worden door Engelse McGuire-coaches cursussen gegeven in ons land. Met een volledig Nederlandse leiding verwacht het programma nog meer mensen te kunnen helpen met hun stotterprobleem.

Programmacoördinator van Nederland, Frank Loomans (40), vertelt: “Doordat we het programma in eigen beheer krijgen, zijn we nog beter in staat om mensen die stotteren te bereiken en te helpen. De intensieve driedaagse cursus die we geven wordt toegankelijker, omdat deze vaker in ons land zal plaatsvinden. Bovendien is de cursus nu in het Nederlands en wordt deze door Nederlandse coaches gegeven. Ook is er een nieuwe website en is het informatiemateriaal vertaald vanuit het Engels. Daarnaast wordt komend jaar hard gewerkt om de cursus vergoed te krijgen door zoveel mogelijk zorgverzekeraars.”

Sterker dan het stotteren
Dennis Tieke (35), cursusleider bij het McGuire Programma, gaat verder in op de cursus: “Tijdens een cursus leren stotteraars de levenslange negatieve overtuigingen die verbonden zijn met stotteren om te buigen naar iets positiefs. Stotteren kan een onvoorstelbaar grote invloed op iemands leven hebben. Wij leren mensen hoe ze sterker worden dan hun stotteren. Een cursus is drie dagen hard werken, maar het is verbazingwekkend hoe snel je de cursisten ziet opfleuren als ze eindelijk kunnen zeggen wat ze willen. Als ze daarna blijven gebruikmaken van ons uitgebreide wereldwijde supportnetwerk, kunnen ze weer plezier krijgen in het spreken.”

Over het McGuire Programma
Het McGuire Programma is in 1994 opgericht door een Amerikaanse stotteraar, Dave McGuire. Het programma gaat ervan uit dat stotteren een lichamelijke én psychische oorzaak heeft. De aanpak is dan ook gericht op beide aspecten. Naast het aanleren van adem- en spreektechnieken wordt gewerkt aan assertiviteit, zelfacceptatie en eigen verantwoordelijkheid. Ook leert men omgaan met spreekangst. Het programma wordt gerund door mensen die zelf ook McGuire-cursussen en interne opleidingen hebben gevolgd. Door hun ervaring weten zij wat ervoor nodig is om het stotteren te overwinnen.
De eerstvolgende McGuire-cursus vindt plaats van 7 tot en met 10 maart 2012 in Eindhoven. Op 28 februari is er in Eindhoven een vrijblijvende informatieavond. Meer informatie hierover en het aanmeldformulier voor de cursus zijn te vinden op www.mcguireprogramma.nl.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*