Schuldhulpverlening bij schulden

, ,

We weten allemaal dat schulden niet vanzelf ontstaan. Soms is er sprake van onverstandig handelen maar een ongelukkige samenloop van omstandigheden kan ook een oorzaak zijn. De economische crisis die de laatste tijd heeft toegeslagen kan er daar één van zijn, zeker als u in de periode daarvoor een te hoge hypotheek of lening heeft afgesloten bij banken zoals de DSB. Wat de oorzaak ook is, wanneer er betalingsachterstanden ontstaan, stapelen de problemen zich snel op en loop je achter de feiten aan. De eerste reactie van veel mensen is om de binnengekomen post ongeopend in een lade te stoppen, maar hiermee verdwijnen de problemen niet en lopen de zorgen en incassokosten alleen maar op.

U kunt proberen het ene gat met het andere te vullen of weer een nieuwe lening afsluiten. Ook kunt u zelf regelingen afspreken met schuldeisers. Als er echter meerdere schuldeisers zijn dan is het probleem soms niet meer te overzien en zal het lastig worden om zelf structureel een oplossing te vinden.
Het kan dan zijn dat een deurwaarder beslag gaat leggen, dat uw inboedel wordt verkocht, of zelfs dat uw woning ontruimd zal worden. Als u te maken heeft met problematische schulden is het verstandig om professionele schuldhulpverlening te zoeken.
Deze zullen eerst uw financiële positie bepalen en een plan van aanpak samenstellen. Hierna moeten afspraken gemaakt worden met de schuldeisers om de schulden over een langere periode af te betalen. Schuldeisers besluiten op vrijwillige basis om al dan niet mee te werken aan de regeling. Het traject kan dan ook alleen slagen als de schuldeisers akkoord gaan.
Als de schuld te hoog is om binnen een redelijke termijn terug te betalen of als de schuldeisers niet akkoord gaan met de terugbetalingvoorstellen, zal men in de schuldsanering terecht komen.

Financieel Adviesbureau Deco is een bureau voor schuldhulpverlening en wij bieden hulp aan zowel particulieren als ondernemers. Sinds 2002 zijn wij gespecialiseerd in het oplossen van problematische schulden.
Wij beschikken over veel ervaring in het oplossen van problematische schulden en er zijn bij ons geen lange wachttijden. In onze dienstverlening streven wij naar snelheid, kwaliteit, transparantie en betrokkenheid.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*