SHIMAI.nl : beauty & lifestyle webwinkel voor de donkere huid

,

SHIMAI.nl : beauty & lifestyle webwinkel voor de donkere huid

Shizo Natural Cosmetics lanceert Shimai.nl, een nieuwe online store met beauty en lifestyle producten voor de donkere en getinte huid.  Een unieke webwinkel met natuurlijke producten voor vrouwen, mannen en kids met van nature kroes en krullend haar. Shimai.nl is onderdeel van Shizo Natural Cosmetics, bekend van Shizo.nl, de webwinkel voor natuurlijke cosmetica, minerale make-up en eco parfums.

“In de afgelopen 3 jaar kreeg ik via Shizo.nl veel vragen van vrouwen met een getinte of donkere huidskleur. Ze vroegen mij of ik ook producten voor hen had” aldus Shirley Tol, oprichter en eigenaar van Shizo Natural Cosmetics en zelf van Surinaamse afkomst. “Omdat ik zelf een donkere huid heb, ligt die vraag voor de hand. Vrouwen met een donkere huid hebben behoefte aan  verzorgingsproducten met specifieke ingrediënten, zoals bijvoorbeeld sheabutter en bepaalde oliën en kruiden. Ook voor de verzorging van natuurlijk kroes en krullend haar zijn andere producten nodig. Omdat het aantal vragen maar bleef toenemen, besloten wij in 2011 om speciaal voor vrouwen met een donkere huid een tweede webwinkel te ontwikkelen”.

Sisters
Shimai betekent ‘sisters’  in het Japans. Een passende naam als je kijkt naar de doelgroep waarbinnen de band tussen vrouwen onderling vaak net zo hecht kan zijn als tussen biologische zussen. Shimai.nl richt zich primair op vrouwen met een Afrikaanse, Caribische, Aziatische of gemixte etnische achtergrond tussen de 18 en 50 jaar met een donkere of getinte huid.

Natuurlijke producten
Shirley: “Traditionele haarverzorgingsproducten voor kroes haar bevatten bijna standaard minerale olie en andere chemicaliën. De inzichten over de juiste verzorging van kroes haar zijn de laatste 10 jaar echter sterk veranderd. Steeds meer vrouwen kiezen er nu voor om hun haar niet meer bloot te stellen aan agressieve chemicaliën die bijvoorbeeld gebruikt worden in relaxers voor het ontkroezen. Ze kiezen juist voor een natuurlijke haarstijl. Voor natuurlijk kroes en krullend haar is de trend duidelijk ‘back to basics’ met natuurlijke producten”. De producten op Shimai.nl zijn dus vrij van onnodige chemische of synthetische toevoegingen en bevatten geen minerale olie, parabenen of sulfaten.

Breed assortiment
Shimai onderscheidt zich door naast haarproducten ook huidverzorging, make-up, parfums en natuurlijke verzorgingsproducten voor mannen aan te bieden. Ook zijn er verrassende lifestyle producten zoals huidkleurige panty’s die speciaal voor de donkere huid zijn ontwikkeld.
Shirley: “Wat veel mensen zich niet realiseren is dat de woorden ‘huidkleurig’ en ‘nude’ voor iemand met een donkere huid helemaal niet vanzelfsprekend zijn.  Ze worden in fashion en beauty veel gebruikt, maar altijd in relatie tot een blanke huid. Daarom speuren wij naar producten die deze woorden voor iemand met een donkere huid wél de juiste betekenis geven.

Naast enkele al bekendere merken van Shizo.nl (huidverzorging/parfum) introduceert Shimai.nl ook  een aantal nieuwe merken, zoals Anita Grant, Betty Hula, Bulldog, Emi & Ben, Fro Her en Nailgirls London. Lifestyle producten zijn er van Batucada, Pendeza en AfroCandy.

Over Shizo Natural Cosmetics
In september 2008 lanceerde Shizo Natural Cosmetics, opgericht door Shirley Tol en Bart Kraaijenbrink, de webwinkel Shizo.nl, met natuurlijke en biologische cosmetica, make-up en parfums. Shizo.nl is in 3 jaar uitgegroeid tot een bekende website met een ruim assortiment van bijna 400 natuurlijke beautyproducten. Journalisten, redacteuren en beauty bloggers benaderen Shizo sinds 2008 regelmatig voor informatie en fotomateriaal voor producties over natuurlijke cosmetica.

Neem voor meer informatie, interviews of beeldmateriaal contact op met: Bart Kraaijenbrink

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*