Geld lenen & bezuinigen op de politieke lunchkaart

, ,

Geld lenen om begrotingstekort aan te pakken

Drastisch bezuinigen en geld lenen, dat is wat het zal gaan worden op korte termijn. Voor zowel de overheid als een groeiend deel van de Nederlandse samenleving. Op papier zijn wij, Nederland in Europa, nog kredietwaardig, maar voor hoe lang nog? Terwijl de coalitiepartners aan het bekvechten zijn in het chique van het Haagse Catshuis, zijn de vooruitzichten van onze economie uiterst somber. Volgens de centrale bank zijn drastische bezuinigingen nodig om de kredietwaardigheid van Nederland veilig te stellen. Volgens de president van de Nederlandse bank moet er nu actie ondernomen worden en is er geen tijd te verliezen, immers: de sterke kredietpositie in Europa staat op het spel. Door deze sterke positie kan Nederland nu nog geld lenen tegen een lage rente.

Brussel stelt een deadline

De werkeloosheid is nog altijd de laagste van Europa en dat moet zo blijven, stilstaan is achteruitgang. Het overheidstekort baart echter grote zorgen en Brussel verwacht binnen één maand antwoord van Nederland hoe dit tekort aangepakt gaat worden. Dat zal nog een hels karwei worden met kibbelende politici in het Haagse. Een meerderheid of niet, hoe dan ook, binnen één maand verwacht Brussel een uitgewerkt plan van aanpak. Geld lenen en op een laag pitje bezuinigen is niet afdoende. Qua bezuinigingen zullen alle Nederlanders het keihard in de portemonnee gaan voelen, ook de groepen die er nu al niet rooskleurig voor staan. Wat dat betreft floreert de Nederlandse kredietmarkt wél. In een rap tempo groeit het aantal mensen in de Nederland dat besluit te moeten geld lenen om het hoofd boven water te houden.

HYPOTHEEKSCHULD HET GROTE ZORGENKINDJE

De allergrootste zorg baren de torenhoge hypotheekschulden in Nederland. Waar de werkeloosheid het laagste is in Europa, is de gezamenlijke hypotheekschuld het hoogste in het Europese. De hypotheekrenteaftrek moet worden afgebouwd om uiteindelijk tot een totale afschaffing te komen van deze aftrek. Deze maatregel gaat er komen, de hypotheekrenteaftrek is niet meer vol te houden anno 2012, zelfs niet voor Nederland. Maar dus ook hier zullen flink wat huishoudens in de problemen gaan komen, met name de huishoudens die jaren geleden een ‘tophypotheek’ hebben geleend op twee inkomens zullen in veel gevallen het hoofd moeilijk boven water kunnen houden. Zelfs nu is geld lenen voor veel Nederlanders reeds de enige manier om het hoofd boven water. Met de forse bezuinigingen en maatregelen in het verschiet mogen we alleen nog maar hopen dat Nederland maar zo onbeschadigd als mogelijk is uit deze crisis kan komen. De tijd zal het leren.

Source/Bron: Credifinance.nl

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*