Rondreizen in 2012: Marokko wederom meest populair

In 2012 staat Marokko wederom bovenaan het lijstje van de Nederlander voor een rondreis. Maar liefst 31% van alle boekingen in 2012 ging naar Marokko in de eerste twee maanden. Rondreizen naar Marokko waren ook in 2011 het meest populair en die trend is doorgezet in 2012. Eigenaar van rondreisvergelijk.nl Jan-Jaap Anbeek:“Marokko is niet heel ver weg en biedt eigenlijk alles wat je kunt verwachten van een exotische en veelzijdige rondreis. Steeds meer Nederlanders ontdekken dit. Bovendien zijn vrijwel alle reisorganisaties in deze markt gesprongen waardoor het aanbod veelzijdig is. Daarnaast is Marokko ook een relatief veilig alternatief voor andere Noordafrikaanse of Arabische landen, die een politiek onrustig jaar achter zich hebben. Rondreizen in Egypte en Tunesie zijn bijvoorbeeld niet meer geboekt via onze site en werden veelal niet meer aangeboden. Hetzelfde is nu met Syrie uiteraard het geval. “

Trend rondreizen in 2012: Azie

Tot nu toe worden in 2012 relatief veel rondreizen geboekt naar China, Indonesie en Sri Lanka. Sri Lanka is zelfs de op één na populairste bestemming tot nu toe dit jaar met 17%, gevolgd door Indonesie met 12%.  Dit heeft ongetwijfeld te maken met het nieuwe aanbod van veel reisorganisaties. Ook is Jordanie weer terug. Jordanie was twee jaar geleden erg populair als bestemming en heeft vorig jaar een klap gehad door de onrust in het Midden Oosten. Dit jaar zien we echter al evenveel boekingen naar Jordanie als in geheel 2011.  Rondreizen naar Thailand hebben daarentegen aan populariteit ingeboet, maar dit heeft alles te maken met de overstromingen eind vorig jaar en dit jaar.

Rondreizen voor doelgroepen nemen toe

Een andere trend is dat veel reisorganisaties in gespecialiseerde reizen zijn gestapt voor specifieke doelgroepen. Zo worden singlereizen aangeboden, reizen voor alleenstaande ouders met kinderen, culinaire rondreizen, ecoreizen en nog veel meer. Het is een trend om je rondreis te ondernemen met mensen met gelijke interesses. Met name singlereizen worden erg veel geboekt in 2012.

Over rondreisvergelijk.nl

Rondreisvergelijk.nl biedt vrijwel alle rondreizen over de wereld aan van alle bekende reisorganisaties en is één van de grootste rondreis sites in Nederland waar rondreizen vergelijken mogelijk is. Vanwege het ruime aanbod maar ook de hoeveelheid boekingen is rondreisvergelijk in staat een goed beeld te geven van trends op gebied van rondreizen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*