Stil even….. een Stilleven.

Stil even….. een Stilleven.

Aijen gem. Bergen Lb., op zondag 4 maart wordt om 14.30 uur door de burgemeester van Bergen L.,
dhr. K. Majoor, de nieuwe groepstentoonstelling bij Galerie Pictura geopend met als thema “Het Stilleven”!
Dit keer alleen stillevens uitgekozen bij de beste kunstenaars.
Erik van de Beek, Braldt Bralds, Stefaan Eyckmans, Frank Fleuren,
Arjan van Gent, Coren Geus, Sietse W. Jonker, Rob de Lange, Walter Leclair,
Lorena Kloosterboer, Max Kreijn, Jan Nederlof en
beelden van Richard van der Koppel, Ton Voortman, Chantal De Block,
Robert De Sutter, Sara De Sutter, Lyvie De Sutter.
Stuk voor stuk kunstenaars met een grote reputatie. De meesten exposeren over de gehele wereld bij gerenommeerde galeries. Zij staan bekend om hun compositiekeuze en stofuitdrukking. De gevechten die zij hebben om tot hun creaties te komen duren soms maanden per schilderij. Elke dag weer, sommigen met een dwangmatige discipline, van ’s-morgens vroeg tot ’s-avonds laat. Soms sluiten ze zich maanden op in hun atelier, net zolang tot het kunstwerk geshowd mag worden aan de buitenwereld. Dan zien we fruit, glas, eieren, groentes of andere attributen uitgespreid op een houten tafel, vensterbank of een fraaie marmeren vloer. Soms is het alsof het zweeft, gedecoreerd met prachtige gordijnen of doeken. Het licht soms diffuus schijnend over het geplooide laken, anders weer met sterk licht en contrasterende kleuren. De stoffering is tot in de kleinste details uitgewerkt en alles met het gevoel dat je het zo van het paneel of doek af kunt halen of nemen.
Je kijkt ernaar en je valt stil. Even….een Stilleven.

Elk bronzen beeld van hun hand is uniek en getuigt niet alleen van groot ambachtelijk vakmanschap, maar bezit ook een verfijnde sierlijkheid. Het minutieus ontwerpen van het beeld in was, het maken van de mal, het gieten in brons, het polijsten en patineren.
De sculptuur wordt na eindeloos zoeken en afwegen een harmonieus beeld, een heldere vorm waarin het concept tot in details uitgedrukt wordt. Met diezelfde gepassioneerde toewijding streeft de kunstenaar naar een zo volmaakt mogelijke uitvoering in brons. Voor zijn figuraties gaat de beeldhouwer meestal uit van mensfiguren die opgaan in andere vormen waardoor hybriden, metamorfoses of combinatiebeelden ontstaan, waarbij vrouwenlichamen op golvende haarpartijen bewegen, op zoek naar schoonheid en harmonie. Bij sommige aanschouw je het gevoel dat ze zijn opgeleid in de modewereld.
‘Gratiën en Zinnebeelden’ waarin de sculpturale vormen van de vrouw centraal stonden. Zij geven in hun werk uiting aan associaties met vergankelijkheid en verloren herinneringen.
Het resultaat is zowel intrigerend en ongenaakbaar als gepantserd en fragiel.
Wonderlijk van schoonheid en perfectie, dat een mens dit kan creëren. Je wordt verliefd.

Te zien t/m 21 april 2012 bij
Galerie Pictura – Aijenseweg 16b – 5854PT Aijen gem. Bergen Lb. – Nederland
0485-341970 – info@galeriepictura.nl – www.galeriepictura.nl

Mikado/olieverf op paneel/73x59 cm.

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*