Tandwielen

, ,

Een tandwiel wordt als sinds de Middeleeuwen gebruikt voor het overbrengen van krachten. Een tandwiel is voorzien van inkepingen waarmee bij het draaien de beweging van de ene as op de andere wordt overgebracht. Ook wel genoemd het overbrengen van het koppel. Machinefabriek Krimpen maakt tandwielen van alle denkbare materialen en met alle denkbare vertandingen.

Verschillende vertandingen voor tandwiel

Een tandwiel kan voorzien zijn van een rechte, schuine of V-vertanding. Bij een cilindrisch tandwiel wordt vaak een schuine vertanding toegepast om trillingen te beperken. Een conisch tandwiel wordt gebruikt om rotatie over te brengen tussen assen die niet parallel lopen. Hypoïde tandwielen zijn speciale uitvoeringen van een conisch tandwiel waarbij de assen elkaar kruisen.

Tandwiel in meerdere uitvoeringen

Ongeacht welk tandwiel u nodig heeft, ongeacht uit welk materiaal, machinefabriek Krimpen maakt het voor u. Ook in geharde of geslepen uitvoering. Volgens tekening of naar model. Met ons moderne machinepark kunnen wij iedere opdracht snel en van een hoog kwaliteitsniveau uitvoeren.

Tandwiel nodig? Neem nu contact op met Machinefabriek Krimpen.

Voor nadere informatie over technische mogelijkheden, productieplanning of prijzen van tandwielen kunt u ons bellen op 0180-599022.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*