Gewoon groen!

Gewoon groen

Groen is een van drie secundaire kleuren. Deze kleur associeren wij vooral met planten. Planten zijn groen omdat ze chlorofyl bevatten. ‘Groen’ betekent dus ‘levend’. Tijdens de mooiste seizoenen zien we de kleur groen overal om ons heen. Dan voelen we ons tevreden, gelukkig, vol van energie. Waarom eigenlijk?

Het is een welbekend feit dat de kleuren grote invloed hebben op ons humeur en zelfs op onze gezoendheidstoestand. Talrijke onderzoeken bewijzen dat sommige kleuren ons blij kunnen maken en sommige – andersom: moe en ontevreden. Als we ons elke dag lekker willen voelen, moeten we te weten komen welke invloeden de kleuren met zich mee brengen. Vandaag iets over de possitefste kleur ter wereld: groen.

Zonder twijfel heeft groen possitieve invloed op onze stemming. Het werkt kalmerend op ons zenuwstelsel, relaxeert ons en maakt ons stressbestendig. Men verft de muren in ziekenhuizen en in fabriekshallen groen om de nervositeit van patiënten of arbeiders te verkleinen. Soms kan deze kleur zelfs de pijn verminderen. Het is te verklaren doordat groen ons aan zomer, bos, gras en gezellige momenten doet denken. Mensen die van de kleur groen houden, zijn gevoelig, optimistisch en genieten graag van natuur. Bovendien hebben ze veel hobby’s en zijn leergierig.

Als je ook van deze kleur houdt, moet je die ook thuis hebben. Je kan gewoon de muren groen verven. Maar als je op zoek naar originele decoratie voor jouw interieur bent, zou je van handgeschilderde schilderijen of foto’s op doek gebruik moeten maken. Zeker vind je iets groens voor jezelf. Je hoeft niet naar buiten te gaan omdat je prettige schilderijen online kunt bestellen. Het is een gemakkelijke, goedkope en leuke manier om je leven een beetje gelukkiger te maken!