Onzichtbare hindernissen voor slechthorende kinderen verminderen

Informatieavond voor ouders en professionals op 9 mei 2012

 

Slechthorendheid is onzichtbaar, en heeft direct en indirect van invloed op tal van ontwikkelingsgebieden van een kind, zoals de spraak-/taalontwikkeling, het leren en de sociaal emotionele ontwikkeling. Voor een optimale ontwikkeling van het slechthorende kind is het belangrijk een kind goed  te volgen en dat het kind en zijn ouders/verzorgers, leraren en andere professionals goede begeleiding krijgen.

Op woensdag 9 mei aanstaande organiseert Koninklijke Kentalis Sint Marie in Eindhoven een informatieavond voor ouders van slechthorende kinderen en professionals die met slechthorende kinderen werken.

 

Onzichtbare hindernissen

Slechthorendheid heeft invloed op de spraak-/taalontwikkeling, het leren en de sociaal emotionele ontwikkeling. Slechthorende kinderen hebben soms moeite zich goed uit te drukken en kunnen niet altijd de emoties van een ander inschatten. Ze hebben ze gemiddeld genomen minder zelfvertrouwen en voelen zich daardoor onzeker.

Ook voor ouders/verzorgers en professionals kan het gehoorverlies van een kind onzekerheden met zich mee brengen. Zij kunnen vragen hebben zoals: Wat betekent het voor het kind dat het slechthorend is? Hoe herken ik de emoties van het kind en hoe kan ik daar mee omgaan? Hoe kan ik het kind helpen zich verder te ontwikkeling?

 

Onderwerpen informatieavond

Op woensdag 9 mei aanstaande geeft Kentalis informatie over de betekenis/impact van slechthorendheid en ons begeleiding- en behandelingsaanbod. Onderwerpen die op deze avond aan bod komen zijn onder andere:

  • De werking van het oor
  • Wat is slechthorendheid en hoe kan je het meten
  • Wat kun je doen aan slechthorendheid
  • De betekenis van  slechthorendheid voor de ontwikkeling van taal en communicatie

 

Ook worden er ervaringen en tips uitgewisseld voor de thuissituatie en op school en is er ruimte voor het stellen van vragen. Kentalis licht verder toe welke begeleiding en behandeling zij deze kinderen kan bieden.

De avond wordt verzorgd door:

Erwin Baas klinisch fysicus audioloog, Kentalis Sint Marie in Eindhoven

Esther Carrión Orthopedagoog – generalist / GZ – psycholoog, Kentalis Sint Marie in Eindhoven

Lea Baker van SSOE / De Taalbrug

Algemene informatie

Datum: woensdag 9 mei 2012
Tijd: 20.00-21.30 uur
Locatie: in de aula van Kentalis Sint Marie, Castiliëlaan 8, Eindhoven
Aanmelden: bij voorkeur via e-mail: secretariaatACSintMarie@kentalis.nl (met vermelding van uw naam, adresgegevens, aantal personen, eventueel organisatie)

of telefonisch via 040 264 61 41

Inschrijving is mogelijk tot 8 mei

Kosten: Toegang is gratis
Meer informatie: Inhoudelijke vragen over het programma kunt u mailen naar secretariaatACSintMarie@kentalis.nl
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*