PlugSurfing gaat voorop met meer live statusdata in Europa

, , ,

19 April – De bezitters van elektrische voertuigen zijn aan zet. Zij eisen een goede infrastructuur van oplaadpalen. Dankzij PlugSurfing wordt de kwaliteit van de infrastructuur op interactieve wijze verbeterd, door altijd op zoek te zijn naar betere data en de gebruikers aan te moedigen ‘foute’ laadpaalinformatie te corrigeren. Het globale sociale netwerk kondigt daarom ook met trots de nieuwe afspraken aan met Essent, RWE, Nuon, EV-Box en het door de Britse staat opgezette National Charging Point Registry.

Bovenop de al bestaande real time data van Coulomb Technologies, E-laad en Nobil telt PlugSurfing ondertussen een kleine 7.000 laadpalen waar de automobilist van kan zien of ze bezet zijn of niet. En dat in Nederland, Engeland, Ierland, Duitsland, Noorwegen, Zwitserland, Denemarken, Turkije, Bulgarije en Oostenrijk. Heeft iemand stroom getankt, dan wordt hij of zij aangemoedigd zijn of haar ervaring te delen met andere e-rijders.

Ook in Groot-Britannië is PlugSurfing bepalend voor de standaard van navigatietools voor e-rijders. ‘Als organisatie met roots in Engeland zijn wij erg trots om als eerste de National Charging Point Registry te hebben geintegreerd’, aldus Adam Woolway, de Community Manager van Groot-Britannië. ‘Bezitters van een elektrisch voertuig kunnen nu via ons de locatie en status, is de laadpaal bezet of niet, van menig laadpaal in Engeland vinden’. Community Manager Nederland Jacob van Zonneveld heeft bewondering voor de openheid die in Nederland en nu ook Engeland bestaat. ‘In Nederland beseft men dat kwalitatief goede laadpaalinformatie van essentieel belang is voor de doorbraak van de elektrische auto. Er wordt samengewerkt en informatie gedeeld. Dat is nog lang niet overal het geval en daarmee loopt Nederland internationaal voorop, kijk maar op onze kaart’.

PlugSurfing – Toegankelijk via de website, app en plug-in widget

Sinds haar lancering in september 2010 is PlugSurfing uitgegroeid tot ‘s wereld grootste sociale netwerk voor e-rijders, voor het vinden van publieke laadpalen en het delen van private oplaadpunten. Bovendien is het de grootste databank met maar liefst 16.000 oplaadpunten. Het is en blijf een volledig gratis dienst, met een online community en een app voor iPhone en Android. Nog mooier, er is nog ook een plug-in HTML widget (naar smaak aan te passen) beschikbaar. Deze widget waar alle laadpunten van PlugSurfing op te vinden zijn kan eenvoudig ingebed worden op iedere website, een echte toegevoegde waarde voor iedereen die duurzame mobiliteit wil bevorderen. Webmasters kunnen de code voor de widget eenvoudig genereren via http://www.plugsurfing.nl/widget

De Feiten

Aantal oplaadpunten

16000

Aantal dynamische oplaadpunten

7000

Website

http://www.plugsurfing.nl

Embed de kaart!

http://www.plugsurfing.nl\widget

iPhone App

http://itunes.apple.com/nl/app/plugsurfing-nl/id486709577?mt=8

Android App

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.concisesoftware.plugsurfingNL&hl=nl

Like ons!

http://www.facebook.com/plugsurfingnl

Follow ons!

PlugSurfing op Youtube

http://www.youtube.com/plugsurfingnl

Contact

Jacob van Zonneveld

+31 50 720 0292

jacob.vanzonneveld@plugsurfing.com

http://www.linkedin.com/profile/edit?trk=hb_tab_pro_top

Enhanced by Zemanta
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*