Saxion rondt studieproject af met STYLEprm van OSL Europe

Studenten van de Saxion opleiding Technische Commerciële Textielkunde ronden deze week een nieuw project af waarin STYLEprm, de fashionsoftware van OSL Europe, een belangrijke rol heeft gespeeld.

Het project Buying voor de 3e jaars leerlingen van deze opleiding duurde 10 weken. Jan-Chris Hullegie, docent en begeleider van het project: “De studenten moesten binnen de context van een aangereikte casus een collectie ontwikkelen en in de markt zetten. Ieder van hen moest in het project een eigen rol op zich nemen, bijvoorbeeld die van designer, sourcing manager of salesmanager. Om dit zo realistisch mogelijk te maken, hebben we gebruik gemaakt van STYLEprm, een softwarepakket die dit project volledig ondersteunt.”

STYLEprm is speciaal geschreven voor de kleding- en schoenenindustrie en is een combinatie van PDM- en PLM-functionaliteiten. De software helpt bij het opbouwen en monitoren van de volledige (monster)collectie. Data wordt centraal opgeslagen en het is in één oogopslag duidelijk waar knelpunten liggen in het sample proces.

Rieneke Dekker, Operations Manager bij OSL Europe: “We dragen graag ons steentje bij om studenten zo realistisch mogelijk voor te bereiden op hun toekomstige functies in de fashionbranche. Saxion leert ze welke kennis er nodig is voor deze beroepen en met ondersteuning van onze software wordt dit leereffect vergroot. Omdat passende software van essentieel belang is in de hedendaagse kledingindustrie werken we hier graag aan mee. En de studenten zijn per slot van rekening ook de toekomst voor ons bedrijf.”

De opleiding Technische Commerciële Textielkunde leidt studenten op voor (internationale) managementfuncties in de textiel- en kledingbranche. Het draait om de combinatie van het technische inzicht in de eigenschappen van textiele producten en het commerciële inzicht om die producten op de markt te brengen. Met uiteenlopende onderwerpen zoals confectie, styling, trends in interieur, marketing, international fashion buying en logistiek.
De opleiding is uniek in Nederland en kan worden gevolgd bij Saxion in Enschede.

Over Saxion
Met vestigingen in Enschede, Deventer en Apeldoorn en 23.000 studenten is Saxion één van de grootste hogescholen van Nederland. Saxion biedt een uitgebreid assortiment opleidingen. Het onderwijs kan worden gekarakteriseerd als hoogwaardig, innovatief en ondernemend. Samenwerkingsverbanden met bedrijven, instellingen en overheden resulteren in onderwijs, dat nauw aansluit op de beroepspraktijk.
www.saxion.nl

Over OSL Europe
OSL Europe ontwikkelt fashionsoftware voor de kleding- en schoenenbranche. Binnen onze organisatie is grondige kennis aanwezig van bedrijfsprocessen en -technieken in de modebranche. De oplossingen van OSL Europe bewijzen zich dagelijks bij onze relaties in binnen- en buitenland. Wij ondersteunen hen in het verbeteren van hun performance, bedrijfsprocessen en concurrentiepositie.
www.osl.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*