Situatie woningmarkt zeer zorgelijk, renovatie gaat door

Situatie woningmarkt zeer zorgelijk, renovatie gaat door

De crisis blijft zijn negatieve stempel drukken op de woningmarkt. Het aantal verkopen, werknemers en woningprijzen blijven dalen. Woningbezitters kiezen voor renovatie in plaats van verhuizing waardoor de nieuwbouw slechte vooruitzichten kent, zo stelt Bouwend Nederland.

Slechtste kwartaal woningmarkt

De NVM meldt in haar analyse dat de woningmarkt het slechtste kwartaal kende sinds het uitbreken van de kredietcrisis in 2008. In het eerste kwartaal van 2012 is het aantal transacties met 15,6% afgenomen ten opzichte van het voorgaande kwartaal. Daarnaast is de prijs van de verkochte woningen gemiddeld met 2,8% gedaald.

Kans in renovatie

Op moment van schrijven houdt SDU uitgevers een enquête onder mensen die actief zijn in de renovatiebranche. Het doel van het onderzoek is te bepalen waar de kansen liggen in de renovatie. De Klussenier is actief in deze branche en constateert, met cijfers van afgelopen jaren, een stijgende lijn in de digitale opdrachtaanvragen.

Beweging bouw naar verbouw

Naast de consumenten, besluiten meerdere ondernemers hun heil te zoeken in de onderhoudssector. Met het genoemde positieve vooruitzicht van deze branche starten zij bijvoorbeeld een eigen bouw- en verbouwbedrijf. Aansluiten bij de grootste franchiseformule in de bouwbranche De Klussenier is daarbij een optie zo blijkt uit cijfers.

Voor iedereen die veelzijdig vakman is en voor zichzelf wil beginnen in deze branche kijk op www.eigenbedrijf.klussenier.nl voor meer informatie.

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*