Weg met die suffe fiets

“Nederland is een echt fietsland en dat moet zeker zo blijven”, dat vinden Ashok Janki en Justen Vink. Qua design mag het volgens hen wel wat spannender en aantrekkelijker, er is behoefte aan een vernieuwende fiets.

“We fietsen zoveel in Nederland, toch zijn de meeste fietsen die je op straat ziet, suf zwart of donkerblauw. Waarom zo standaard? Soms zie je nog wel eens een opvallende fiets voorbij komen omdat deze felgekleurd is. Wij willen nog een stapje verder gaan.” Aldus, Justen.

Justen en Ashok zijn een bedrijf begonnen genaamd Viridi. Zij willen Nederland met een geheel ander type fiets laten kennismaken, één die niet terug te vinden is in het straatbeeld.

Ashok vervolgt. “De fiets, waar wij Nederlanders mee kennis me laten maken, is de bamboefiets. Veel mensen weten niet hoe krachtig en sterk materiaal bamboe is. In Azië zijn er gebouwen mee gebouwd die al vele honderden jaren staan. Wij zien dit materiaal dan ook als een mooie en logische basis voor voorwerpen als de fiets, ook om de Nederlandse fiets die stijlvolle en hippe uitstraling te geven die het verdient.”

Ik heb een paar foto’s mogen bekijken, stijlvol zijn de fietsen zeker. Het frame wordt handgemaakt van bamboe en deze worden met speciale tussenstukken met elkaar verbonden.

Ze verwachten binnenkort hun eerste levering, op de foto’s ziet de fiets er in ieder geval zeker hip en trendy uit. Het lijkt me niet meer dan een kwestie van tijd, voordat de bamboefiets een behoorlijk deel van de markt van de standaard fiets overneemt.

Als je meer informatie wilt over deze hippe fiets bezoek de website: Viridi.net

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*