Expositie Ger Lataster Nijmegen – Amsterdam – Antwerpen – Miami – Bogota

Galerie Artitude is erin geslaagd om na het overlijden van de beroemde Nederlandse schilder Ger Lataster als eerste een overzicht tentoonstelling van vele van zijn werken te mogen organiseren. Aritude zal zowel vroegere als zijn meest recente werken exposeren en niet geheel onbelangrijk een groot aantal nog nooit vertoonde werken.

Ger Lataster werd door Karel Appel “The Master” genoemd. Lataster zit in vele grote kunstcollecties, waaronder in die van het Stedelijk Museum Amsterdam, het van Bommel van Dam Museum in Venlo, het Guggenheim Museum in New York, het Museum of Modern Art in New York en vele andere. Ook de fameuze plafondschildering Icarus Atlanticus in het Mauritshuis in ’s-Gravenhage is van de hand van Ger Lataster, een “must see”.

De expositie zal eerst te zien zijn in Nijmegen, waarna Artitude gevolg aan de expositie zal geven in Amsterdam, Antwerpen, Miami en Bogota (Colombia). Aritude zal buiten Lataster ook andere Nederlandse kunstenaars overzees promoten, waaronder Jan Sierhuis. In Miami zal Artitude participeren in de beroemde kunstbeurs Art-Miami en in Bogota zullen zij exposeren in het beroemde Corbusier huis.

De solo expositie van Lataster zal te zien zijn van 20 mei t/m 1 juli en is geopend op zaterdag en zondag van 14.00-17.00. De feestelijke opening zal plaatsvinden op 20 mei van 15.00-19.00 aan de Sint Annastraat 175 in Nijmegen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*