Film FLARE vraagt wereldwijde aandacht voor de ziekte Lupus

Plum Blossom Foundation, Creative Artistic Film en Wicked Stylish vragen met hun film FLARE aandacht voor de minder bekende ziekte Systemische Lupus Erythematodes (Lupus). Deze monochromatische korte film geeft het publiek een kijkje in het leven van Ida Kolader (de oprichtster van Plum Blossom Foundation) die een zware vorm van Lupus heeft.

Lupus is een immunologische afwijking waarbij het afweersysteem geen verschil ziet tussen lichaamseigen en lichaamsvreemde cellen en het lichaam gaat aanvallen in plaats van beschermen. Hierdoor uit het zich bij elke patiënt anders. Lupus kan ieder deel en elk orgaan in het lichaam aantasten en kan dus in sommige gevallen zelfs fataal zijn.
Na een zware strijd met de ziekte waarbij verlamming en een langdurig ziekenhuis opname kwamen kijken is Ida op het moment stabiel. Haar artsen zeggen dat zij een buitengewone Lupus patiënt is, maar dit neemt zij niet als een compliment. FLARE neemt het publiek mee met de lange treinreizen die Ida maakt voor haar behandeling en tot in de intieme details van haar verleden.

Lupus komt vaker voor dan waar het algemene publiek weet van heeft. Juist daarom zet Ida zich via haar Plum Blossom Foundation in om bekendheid aan de ziekte te geven en de kennis erover bij het publiek te vergroten. Lupus is zeker ook geen vreemde voor vele celebrities zoals Seal, Toni Braxton, Lady Gaga, Anna Nicole Smith en Oletha Adems onder andere. De bekende Hip Hop producer JDilla is op 32 jarige leeftijd zelfs aan de gevolgen van Lupus overleden.

FLARE doet zich de rondte op internet doordat mensen de link naar de film delen met elkaar via sociale media, zoals Facebook en Twitter. De link verwijst naar de website van de stichting, www.plumblossomfoundation.com, waar de film op te bekijken is.

Daarnaast zal FLARE ook worden getoond op verschillende (film)festivals. Dit allemaal in aanloop naar 10 mei Wereld Lupus Dag.
Doe mee met Ida in haar strijd tegen Lupus net als Beyonce, Heidi Klum, Courtney Cox, Bill Clinton, Julia Roberts en Will Smith. Bezoek de website www.plumblossomfoundation.com, help haar boodschap te verspreiden en share FLARE!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*