Canvas foto: fleur op je interieur!

, ,

De laatste tijd is een canvas foto een grote trend in het interieur. Niet gek, want een saaie, witte muur kun je met een canvas foto bijvoorbeeld een geheel andere look geven. Neem bijvoorbeeld je leukste vakantiefoto en geef die een grote, prominente plek in je interieur. Maar met een canvas foto kun je ook een geheel andere kant op.

Canvas fotos

Zo kun je bijvoorbeeld een lange, panorama-achtige canvas foto laten maken. Met een langwerpige, horizontale canvas kun je je woonkamer bijvoorbeeld langer doen laten lijken. Maar een dergelijke canvas staat natuurlijk ook heel erg mooi in de gang, zeker omdat veel mensen niet weten hoe ze deze moeten inrichten. Een kapstok, deurmat, schoenenkast en dan ben je er vaak wel. Maar met foto’s kun je ook een hele aparte sfeer creëren.

Combineren: verschillende canvas foto formaten

Sommige mensen kiezen ervoor om 1 originele foto tot foto doek om te toveren. Dat kan natuurlijk, maar je kunt het ook anders aanpakken. Zo kun je verschillende formaten foto doeken naast elkaar hangen met ieder een eigen thema. Of juist ieder een zelfde soort thema, bijvoorbeeld foto’s die genomen zijn tijdens de vakantie. Je maakt er een soort collage van, maar dan op de muur. Groot voordeel is dat je zo verschillende foto’s tot canvas doek kunt laten maken en doordat je verschillende (kleine) formaten hebt, pakt dat soms goedkoper uit dan 1 groot doek.

Waar laat je zo’n foto canvas maken?

Canvas fotos kun je bij veel verschillende winkels laten maken. Een bekende op dit vlak (en een zeer snelle) leverancier is Canvas-prints.nl. Bij Canvas-prints.nl heb je al vanaf heel goedkoop canvas foto’s beschikbaar. Ze worden ook heel snel bij je bezorgd, namelijk als je wilt meteen de volgende werkdag al. Je kunt kiezen tussen veel verschillende formaten en een groot voordeel is ook dat er met kwalitatieve materialen wordt gewerkt. Dat maakt dat je canvas doek er mooi uit komt te zien en ook goed blijft voor jarenlang.

Meer tips

Het is ook belangrijk je canvas foto op een muur te hangen waar niet veel zonlicht bij komt. Het kan namelijk zijn dat deze ietwat gaat verkleuren en dat zou zonde zijn. Dus een muur met schaduw is de beste oplossing.

Het kan ook zo zijn dat je niet per se een foto wil laten maken op een canvas, maar bijvoorbeeld een print, een motief of een tekening. Ook dat is mogelijk. Je kunt hiermee je interieur nog een interessante twist geven ook. Het is best origineel en je kunt bijvoorbeeld spelen met de kleuren van je muur en contrasterende kleuren op een canvas.

Het schoonhouden van je canvas doek kun je doen met een droge doek. Het liefst een droge doek zelfs, want een natte doek wordt niet geadviseerd. Vaak zit er toch alleen maar stof op en die haal je er met een droge vezeldoek er het beste af.

De bovenkant van de doeken trekken waarschijnlijk het meeste stof aan. Ook dat kun je er met een doekje afhalen. Het ophangsysteem (vaak een nylon, ondoorzichtige koord) behoeft geen aparte schoonmaaktechniek. Ook een klein beetje afstoffen en je bent klaar. En dan lekker op de bank zitten en genieten van je canvas foto!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*