Park Hotel Amsterdam centrum opent exclusieve Japanse nieuwe expositie in The Gallery Zone

Hanjo
Eind april heeft in The Gallery Zone van het Park Hotel Amsterdam centrum de zeer succesvolle lancering plaatsgevonden van “Hanjo”, een collectie meesterwerken van kunstfotograaf Yoram Roth, die onder andere bekend is van BOXeight Berlin & Los Angeles.

In de fotoserie Hanjo staat een Japans liefdesverhaal centraal, een eerbetoon aan Yukio Mishima’s versie van de beroemde 15e eeuwse Nôh spelen. In Amsterdam centrum heeft Park Hotel tijdens de opening een moderne draai weten te geven aan dit Japanse thema door de unieke samentrekking van kunst, top entertainment en een Japanse culinaire invulling vanuit MOMO Restaurant, Bar & Lounge. “The Gallery Zone van Park Hotel, dat vlakbij het Amsterdamse Leidseplein gesitueerd is, wordt met een opening als deze naar een nog hoger niveau getild door verschillende elementen met elkaar te combineren, iets wat toch wel uniek te noemen is in de kunstwereld”, aldus Bram van der Hoek, General Manager.

Unieke samentrekking van kunst en entertainment
Naast dat de genodigden uit de wereld van kunst, cultuur en mode, uitgebreid de tijd konden nemen om rond te lopen in de expositie ruimte werden zij deze avond tweemaal getrakteerd op een indrukwekkende act van de bekende Circle Percussion men, een Japans slagwerk duo welke geldt als slagwerk van het beste soort. Daarnaast konden de gasten kennis op doen tijdens een unieke sake tasting van Nederlands enige sake samurai. De avond in het hotel werd aangevuld met alom geprezen en geliefde Japanse bites uit MOMO Restaurant, Bar & Lounge. Als perfecte afsluiter kon men genieten van kleine chocolade kunstwerkjes uit The Living Room Jewelry Bar, handgemaakt door de patisserie chefs van MOMO. Dit alles uitgeserveerd door Japanse Geisha modellen.

The Gallery Zone
Als één van de weinige hotels in Amsterdam centrum beschikt Park Hotel over haar eigen kunstgallerij. Met dit concept geeft Park Hotel een geheel nieuwe lading aan het begrip ‘kunst’. In samenwerking met verschillende art galleries en kunstenaars kunnen zowel gasten als passanten om de twee maanden een nieuwe expositie bezoeken in het hotel in Amsterdam, onder het genot van topwijnen en een uitgelezen menu van de onlangs geopende The Living Room Jewelry Bar. De Jewelry Bar geldt nu al als de sociale spot van de binnenstad van Amsterdam. “Wij willen zowel onze hotelgasten als Amsterdamse locals op een laagdrempelige manier hier kennis laten maken met talenten uit verschillende disciplines.

De unieke combinatie van kunst en culinair entertainment maakt dat zelfs niet kunstliefhebbers hier graag even rondlopen om de werken te bewonderen, en dat is precies de gedachte achter het concept van The Gallery Zone” aldus Bram van der Hoek”. The Gallery Zone is dagelijks geopend tussen 10.30 en 23.00 uur en is vrij te bezichtigen.