Badkamer inrichten voor het hele gezin

, , ,

Het is belangrijk dat jij je budget kent. Eenmaal in de showroom zie je zoveel in verschillende prijsklassen. Maak thuis een schets van de ruimte met de afmetingen erbij. Zorg dat je weet welke dingen je zeker in je badkamer wilt plaatsen: een toilet, een bad, of een douche of allebei, één of twee wastafels, een kastje, een verwarmingselement, een spiegel enz. De verkoper zal voor jou een mooie tekening kunnen maken (dit gaat heel handig op een computer) met de mogelijkheden. Het is zijn of haar vak dus kan hij of zij je van de nieuwste ontwikkelingen op de hoogte brengen.

Behoeften van het hele gezin voor de badkamer

Een badkamer inrichten is erg lastig, vooral met een gezin met diverse behoeften. Als je een gezin hebt is een ruime badkamer erg handig. Denk daarbij aan twee wastafels bijvoorbeeld. Geen geruzie wie er eerst zijn tanden mag poetsen in de ochtend- en avondpiek. Voldoende plekken om badhanddoeken op te hangen, een toilet, een douche en/of bad. Een dichte kast met toiletspulletjes en handdoeken. In een grote badkamer kan zelfs een wasmachine staan, zodat het gemakkelijk wordt om na het douchen enz. de natte of vieze was meteen in te leggen. Een plankje waarop kammen, haarborstels, gewone of elektrische tandenborstels kunnen staan en een rekje voor natte spullen. Natuurlijk mag een grote spiegel niet ontbreken en een geaard stopcontact voor de föhn en het scheerapparaat.

Geef de badkamer vorm

De indeling van een badkamer ligt aan de afmeting van de ruimte, jouw persoonlijke voorkeur en ook aan het karakter van het huis (als je daar ten minste rekening mee wilt houden, in een oude woning kun je best een moderne badkamer plaatsen). Er is namelijk zo veel te kiezen. Ga naar de showroom waar je geheel ingerichte badkamers ziet staan of zoek op het internet. Het is bij een badkamer, trouwens bij elke verbouwing, belangrijk dat je weet of jouw plannen bouwtechnisch allemaal kunnen. Bij twijfel laat je een specialist even kijken en je weet zeker of het mogelijk is, wellicht heeft hij of zij nog betere ideeën die je in je bouwplan mee kunt nemen. Bij een badkamer krijg je namelijk met allerlei leidingen te maken.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*