Speciale radiatoren

Men kent de standaard radiatoren. Héél vroeger waren dat de Deco leden radiatoren, radiatoren op vrijstaande voetjes, gemaakt van gietijzer en ontzettend zwaar. Vroeger waren dat de DIN leden radiatoren, toen nog vaak van gietijzer, maar ook waren sommige al van staal. Tegenwoordig zie je in veel huizen de paneel radiatoren terug voor de verwarming van de woonruimtes. Toch vinden veel mensen deze paneel radiatoren lomp en lelijk. Voor dit publiek zijn er speciale design radiatoren ontwikkeld. Zó veel zelfs, dat er voor ieder wel wat wils is.

De verschillende soorten design radiatoren

Er zijn veel verschillende soorten design radiatoren op de markt. De meest bekende merken zijn Thermic, Laurens, Celsia en Vasco. Modellen van deze merken verschillen veel. Het meest bekende model is de Vasco/Thermic Bryce design radiator. Deze radiatoren zijn vervaardigd uit één stuk aluminium en hebben verticale groeven over de voorplaat. Het uitzonderlijke van deze radiatoren is dat het licht dat erop schijnt, verschillende schaduwen creëert, omdat de groeven niet gelijk, maar met verschillende afstanden van elkaar wordt gemaakt. Voor deze unieke eigenschap heeft de Vasco/Thermic Bryce al vele design awards gewonnen.

Aluminium op z’n best

Design radiatoren zijn vaak niet erg rendabel. Hun unieke vorm maakt de radiator optisch een prachtig kunstwerk aan uw muur, maar qua warmte valt het vaak tegen vergeleken met een normale paneel radiator, welke ontworpen is voor het hoogste rendement. Toch hebben de Italianen een slim idee in de radiatoren wereld gebracht. De zogeheten Faral Prestige. Een aluminum design radiator met unieke eigenschappen. Ontworpen met stijl, vervaardigd uit aluminium. Het lamellen principe van deze radiator geeft een zeer hoge warmte afgifte op een relatief klein oppervlak. Ook warmt aluminium een stuk sneller op, wat een voorsprong geeft op staal. Een ander uniek kenmerk van de Faral Prestige is dat hij rechts-onder een onderaansluiting heeft, niet zo uniek opzich, maar omdat de radiator zó ontworpen is zonder ophangstrips of iets dergelijks, kan de onder-aansluiting zowel rechts-onder, links-onders, alsmede rechts-boven en links-boven aangesloten worden. Op deze manier is er altijd een manier de prestige aan te sluiten. De ophangbeugels komen tussen de lamellen te hangen, waar ook een handdoekring of een handdoek knop. Bovendien is het assortiment zó uitgebreid, dat u in principe uw hele huis met deze prachtige radiatoren kunt volhangen. Het Assortiment bestaat vanaf hoogtemaat 392 mm, tot hoogtemaat 2242 mm, en breedtematen kunnen oplopen tot wel 2000 mm. Bovendien hoeft u het voor de prijs van deze radiatoren ook niet te laten.