Cegeka lanceert Inspectie App voor woningcorporaties

Eerste app gebaseerd op nieuw mobiliteitsplatform voor Dynamics Wonen

Veenendaal, 25 september 2012 – Cegeka heeft voor woningcorporaties een Inspectie App ontwikkeld ter ondersteuning van het woninginspectieproces. Met de app kunnen medewerkers al hun bevindingen vastleggen op het moment dat zij een woning inspecteren als gevolg van een woningmutatie of reparatieverzoek. De app ondersteunt het gehele inspectieproces: niet alleen alle voor woningherstel relevante zaken kunnen worden opgenomen, maar ook andere gerelateerde zaken, zoals meterstanden, sleutelinname en de door de huurder zelf aangebrachte voorzieningen (zogeheten ‘zav’). De Inspectie App sluit aan op Cegeka Dynamics Wonen en Pharos Onderhoud. In het vierde kwartaal van 2012 komt de Inspectie App beschikbaar voor de iPad. Andere platformen volgen daarna.

Hero de Klaver, directeur Cegeka Wonen: “Het is belangrijk dat woningcorporaties een woning weer zo snel mogelijk kunnen verhuren, nadat een huurder het huurcontract heeft opgezegd. De werkzaamheden rondom inspecties zijn behoorlijk arbeidsintensief en hier valt veel optimalisatie te halen voor corporaties. De medewerker kan nu niet alleen alles direct op zijn tablet vastleggen, maar de bevindingen worden vervolgens ook direct verwerkt in het onderhoudsproces van de corporatie, documenten worden automatisch gegenereerd en back officesystemen worden bijgewerkt. Daarmee beschikken zowel de medewerker in het veld als de medewerker op kantoor realtime over dezelfde informatie. Dat zorgt voor een enorme tijdwinst, zowel in het onderhoudsproces als om te zorgen dat een woning weer snel verhuurd kan worden.”

De Inspectie App ondersteunt alle typen inspecties in de gehele keten van de bedrijfsprocessen van een woningcorporatie. Bijzonder in dit proces is dat direct nadat de inspectie is afgerond zowel de huurder als de inspecteur op de tablet hun (digitale) handtekening zetten, waarna realtime (draadloos) de gereedmelding volgt. De Inspectie App werkt samen met Dynamics Wonen, totaaloplossing voor woningcorporaties van Cegeka, en sluit aan op de processen voor het managen van het dagelijks onderhoud.

Cegeka Mobility Platform voor apps (C-MP)
De Inspectie App is de eerste app op basis van een nieuw, door Cegeka zelf ontwikkeld mobility platform om apps te koppelen aan Dynamics Wonen. Het platform is gebaseerd op de VERA modellen en zorgt voor authenticatie, autorisatie en stabiliteit in de data synchronisatie tussen apps en Dynamics Wonen of Pharos DO. Het C-MP is ontwikkeld om de datasynchronisatie- services vanuit de cloud aan te kunnen bieden, waardoor de implementatie en beheer van mobiele oplossingen geen extra complexiteit oplevert en geen extra druk op de interne ICT afdeling van corporaties legt. Cegeka zal spoedig meer bedrijfsprocessen van corporaties met functionele apps ondersteunen. Er wordt onder andere gedacht aan een app voor sociaal beheer, voor de accordering van facturen vanuit Microsoft AX, voor het bekijken van klantprofielen en voor managementinformatie (management dashboards).

Hero de Klaver: “Met de komst van de iPad en soortgelijke tablets, is er nu een computer die veel draagbaarder en gebruiksvriendelijker is dan een laptop of tablet-pc. Dat geeft mobiel gebruik een enorme stimulans, ook doorontwikkelingen zoals ‘bring your own device’. Met het mobiliteitsplatform voor apps spelen we hier op in, temeer daar er ook duidelijk vraag naar is van klanten. Cegeka ondersteunt daarom zowel huurders als medewerkers met business apps. Het zijn tenslotte geen weersvoorspellingen meer, maar apps die een substantiële bijdrage leveren aan de efficiëntie verbetering van bedrijfsprocessen. Met C-MP zijn we er klaar voor om onze klanten te ondersteunen met tijd en plaats onafhankelijk werken binnen de primaire bedrijfsprocessen.”

Over Cegeka Dynamics Wonen
Dynamics Wonen, een door Cegeka ontwikkelde totaaloplossing voor woningcorporaties, geeft woningcorporaties meer grip op hun volledige bedrijfsvoering. Dynamics Wonen is volledig gebaseerd is op Microsoft Dynamics AX. Dynamics Wonen geeft corporaties uitgebreide mogelijkheden om hun integrale bedrijfsvoering te automatiseren en hun bedrijfsprocessen te optimaliseren. Dynamics Wonen biedt oplossingen voor meerjarenbegrotingen tot en met het dagelijks onderhoud, alsook voorzieningen om managementinformatie te presenteren ter verantwoording van het beleid en de sturing van activiteiten. Daarnaast bevat het pakket modules voor verhuur- en contractenbeheer, financieel beheer en proces- en documentmanagement.

Over Cegeka – van dichtbij meemaken
Cegeka is onderdeel van Cegeka Groep, een innovatieve en toonaangevende ICT-dienstverlener in de Benelux, met ruim 1600 medewerkers. Vanuit haar vestiging in Veenendaal bedient Cegeka met zo’n 250 medewerkers al ruim 25 jaar haar klanten op ICT-gebied in een samenwerking op maat ondersteunt Cegeka de primaire bedrijfsprocessen van haar klanten met software, outsourcing en professional services.