Fibromyalgie, slaap, cognitieve problemen en acupunctuur

Slaapproblemen en fibromyalgie

Bijna 100% van de mensen met fibromyalgie hebben ook last van een ernstig slaaptekort vanwege de chronische pijn. Het gevolg is natuurlijk extra oververmoeidheid en problemen om goed te kunnen functioneren.

Wanneer je last hebt van fibromyalgie ken je de symptomen zoals vermoeidheid, pijn en slaapproblemen. Vooral slaap is belangrijk zodat je lichaam kan herstellen, maar wat blijkt? Mensen met fibromyalgie kunnen niet goed de diepe slaap bereiken..

Cognitieve problemen a.k.a. brainfog

Een symptoom van fibromyalgie is ”brain fog” oftewel cognitieve problemen waardoor je tijdelijk niet meer in staat bent goed te denken. Vaak het gevolg van oververmoeidheid, stress en slaapproblemen hetzij allemaal kenmerken van fibromyalgie..

Acupunctuur tegen fibromyalgie

Ondanks dat acupunctuur al eeuwen oud is (ongeveer 2000 jaar), zijn er slecht weinig wetenschappelijke onderzoeken verricht dit de bovenstaande vraag kunnen beantwoorde met feiten. Toch zijn er veel mensen die baat hebben bij acupunctuur. Deze vorm van behandelen wordt steeds groter in Nederland en mensen met verschillende gezondheidsklachten richting zich op deze alternatieve manier van behandelen.

Acupunctuur werkt soms tegen fibromyalgie pijn. Niet iedereen zal merken dat deze relatieve nieuwe vorm van behandelen goed werkt. Lees in dit artikel waarom acupunctuur de pijn voortvloeiend uit fibromyalgie kan verminderen.

Lees meer?

Voor meer informatie en de volledige artikel, neem dan een kijkje op de fibromyalgie blog. Tevens tref je de mogelijkheid aan om je in te schrijven voor de wekelijkse nieuwsbrief.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*