Grote prijsverschillen webwinkels sportvoeding

Amsterdam – 26 september 2012 – Onderzoek van sportvoedingvergelijker.nl legt grote prijsverschillen tussen aanbieders van sportvoeding bloot. Sportvoeding, zoals eiwitten en creatine, dragen bij aan betere prestaties in de sportschool en tijdens trainingen. In de voetbalwereld wordt hier ook gebruik van gemaakt, zoals onlangs bekend werd gemaakt door PSV.

Sportvoedingvergelijker.nl, opgericht door twee oud-studenten van de Vrije Universiteit Amsterdam, biedt een platform om sportvoeding, verkocht door verschillende webwinkels, met elkaar te vergelijken. “Vele sporters die sportvoeding gebruiken, of zich oriënteren op het gebruik hiervan, lopen online een woud van sportvoeding aanbieders in, en zien daardoor door de bomen het bos niet meer. Sportvoedingvergelijker.nl biedt hierin een helpende hand, door de meest populaire supplementen bij de grootste en meest professionele aanbieders van sportvoeding te vergelijken”, aldus de oprichters van sportvoedingvergelijker.nl.

Prijsverschillen zijn groot
Deze nieuwe website laat zien dat een transparante vergelijking waardevol kan zijn. Eén van de meest populaire eiwitproducten (Syntha-6) verschilt vijfentwintig procent in prijs, afhankelijk van waar deze wordt besteld. Ook bij het aanschaffen van een ‘weight gainer’, zoals Isogainer, loont het om de verschillende webwinkels te vergelijken. Het verschil tussen de duurste en goedkoopste webwinkel is hierbij zesendertig procent. Cheaters Relief, een ‘fatblocker’, is te koop met een prijsverschil van vijftig procent. “Ondanks dat dit belachelijk lijkt, zijn dit echter geen uitzonderingen.”
Sportvoedingvergelijker.nl vergelijkt op dit moment supplementen van negen webwinkels, en dit aanbod zal de komende maanden uitgebreid worden. “Het is dus belangrijk om terug te komen, er is dan een grote kans dat je dan nog meer bespaart.”

Vergelijken kan beter
Sportvoedingvergelijker.nl geeft vergelijkingssites zoals beslist.nl en kieskeurig.nl een tik op de vingers. Deze grote vergelijkingssites slagen er niet in om sportvoeding goed te vergelijken. Via sportvoedingvergelijker.nl kunnen er specifieke producten of productgroepen vergeleken worden. De resultaten van de vergelijking kunnen door middel van filters en sorteeropties eenvoudig naar eigen wens aangepast worden. Ook kunnen de voedingswaarden worden bekeken, wat erg belangrijk is voor sporters die supplementen gebruiken.

www.sportvoedingvergelijker.nl toont aan dat de prijzen van online supplementen enorm verschillen en dat het loont om sportvoeding te vergelijken alvorens te kopen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*