McAfee Anti-Theft 2.0 beveiligt Ultrabooks bij diefstal of verlies

  • Beveiligt persoonlijke informatie tegen ongeoorloofde toegang
  • Spoort een verloren of gestolen Ultrabook online op
  • Mogelijkheid om Ultrabook via internet op afstand te vergrendelen

Schiphol-Rijk, 12 september 2012 – McAfee heeft tijdens het Intel Developer Forum in San Francisco een nieuwe versie aangekondigd van McAfee Anti-Theft. Deze beveiligingssoftware beschermt Ultrabooks en de informatie die daarop staat, bij verlies of diefstal. Deze nieuwste versie is het resultaat van een gezamenlijke inspanning met Intel om software te ontwikkelen die gebruikmaakt van Intel Anti-Theft Technologie om apparaten en data van consumenten te beveiligen.

McAfee Anti-Theft combineert hardwarematige beveiligingsfuncties met geavanceerde software om persoonlijke informatie te beveiligen bij verlies of diefstal van een laptop. Met deze nieuwe oplossing kunnen consumenten hun verloren of gestolen Ultrabook – een nieuwe categorie van ultradunne en ultralichte mobiele pc’s – ook online opsporen. Ook is het mogelijk om het apparaat op afstand te vergrendelen, zodat de Ultrabook niet toegankelijk is en de informatie daarop wordt beschermd. Speciale beveiligingsfuncties zorgen ervoor dat de informatie zelfs veilig is wanneer de harde schijf wordt verwijderd of er een nieuw besturingssysteem op wordt gezet.

“Met McAfee Anti-Theft kunnen consumenten er proactief voor zorgen dat hun data en persoonlijke informatie veilig is, bij verlies of diefstal van hun Ultrabook”, zegt Steve Petracca, senior vice president en general manager van McAfee’s consumer business unit. “De samenwerking tussen McAfee en Intel op dit gebied biedt consumenten meer dan een basisbescherming voor hun digitale content.”

“Dankzij de oplossing van McAfee kunnen we onze klanten betrouwbare beveiligingssoftware bieden”, zegt Campell Kan, corporate vice-president bij Acer. “McAfee Anti-Theft beschermt Ultrabook-gebruikers tegen verlies of diefstal van belangrijke data.”

Belangrijkste kenmerken:

Opsporen en volgen

  • Bepaalt de locatie van de Ultrabook, aan de hand van WiFi-, GPS- of 3G-gegevens.

Bestandsbeveiliging

  • Versleuteling van bestanden. De hiervoor benodigde encryptiesleutels zijn opgeslagen in de hardware en worden automatisch verwijderd in geval van diefstal.
  • ‘Anti-tamper’ functies voorkomen dat de beveiligingssoftware wordt gede-installeerd en houden persoonlijke gegevens veilig, zelfs wanneer de harde schijf wordt verwijderd of het besturingssysteem opnieuw wordt geïnstalleerd.

Vergrendeling

  • Gebruikers kunnen kiezen uit verschillende vergrendelmethodes, waaronder een Lockdown Mode die Intel Anti-Theft Technology gebruikt om de toegang tot de Ultrabook volledig uit te schakelen, en een Stealth Mode die de gegevens beschermt maar de gebruiker wel in staat stelt om de Ultrabook op te sporen. Met ‘Vacation’ en ‘Repair Shop’ modes kunnen de beveiligingsfuncties tijdelijk worden uitgeschakeld.
  • Gebruikers kunnen kiezen voor een handmatige vergrendeling of een timer-gebaseerde automatische vergrendeling, die door de gebruiker zelf kan worden ingesteld.

Beheerconsole

  • Met een webtool kunnen gebruikers een verloren of gestolen Ultrabook op afstand vergrendelen. Ook kunnen ze hiermee de instellingen wijzigen en de locatie van de Ultrabook op een kaart volgen, inclusief het adres.

Heractivatie

  • Wanneer een verloren of gestolen Ultrabook weer terug is bij de rechtmatige eigenaar, kan deze via een wachtwoord bij het opstarten van het systeem de Ultrabook weer toegankelijk maken. Daarbij kan McAfee Customer Support zo nodig op afstand assistentie verlenen.

Prijs en beschikbaarheid

McAfee Anti-Theft is per direct beschikbaar op Ultrabooks van bekende fabrikanten. De adviesprijs voor McAfee Anti-Theft bedraagt $24,99, voor één jaar bescherming. McAfee Anti-Theft ondersteunt alle vooraanstaande webbrowsers.

Over McAfee

McAfee, een dochteronderneming van Intel Corporation, is het grootste gespecialiseerde ICT-beveiligingsbedrijf ter wereld. Het bedrijf is in 1987 opgericht en heeft als missie om organisaties en consumenten te helpen met de beveiliging van hun digitale wereld. McAfee is voortdurend op zoek naar nieuwe manieren om de veiligheid van gebruikers te waarborgen, met behulp van innovatieve en proactieve oplossingen. Via Global Threat Intelligence worden nieuwe dreigingen op de voet geanalyseerd en gevolgd, om zo criminelen steeds een stap voor te blijven. McAfee helpt thuisgebruikers, bedrijven, overheden en service providers bij het naleven van regels, het beveiligen van gegevens, het voorkomen van systeemuitval, het identificeren van kwetsbaarheden en het voortdurend controleren en verbeteren van hun beveiliging.