Nieuwe Wilo-afvalwaterpompen: snel en eenvoudig voor een bedrijfszekere oplossing

,

Westzaan. Met de twee nieuwe series “Wilo-Rexa FIT” en “Wilo-Rexa PRO” introduceert WILO SE een nieuwe basis voor het assortiment afvalwaterdompelpompen. In vergelijking met de voorgaande series en modellen is gekozen voor een “modulair” systeem in combinatie met een optimale afstemming voor de betreffende toepassing. Hierdoor is een groot gedeelte van de hydraulische componenten en aandrijvingen gestandaardiseerd.

Wilo-Rexa FIT

De “Wilo-Rexa FIT” is een dompelpomp welke breed inzetbaar is voor het verpompen van afvalwater in de gebouwentechniek en is ontworpen voor intermitterend bedrijf.

De “Wilo-Rexa FIT” is een dompelpomp welke breed inzetbaar is voor het verpompen van afvalwater in de gebouwentechniek en is ontworpen voor intermitterend bedrijf. Toepassingsgebieden zijn het verpompen van vuil- en afvalwater vanuit putten en reservoirs en perceeldrainage conform EN 12050-1 waarbij de pomp, zelfs bij een langdurige toestroom,  een bedrijfszekere  ontwatering biedt. Alle uitvoeringen van de “Wilo-Rexa FIT” hebben een gietijzeren pomphuis gecombineerd met een roestvaststalen motorbehuizing. Voor een snelle en eenvoudige in bedrijfname is de vlotterschakelaar direct gemonteerd op de pomp waardoor er geen afzonderlijke schakelkast hoeft te worden gemonteerd. De motorkabel is voorzien van een stekker.  De nieuwe serie “Wilo-Rexa FIT” komt in plaats van de “Wilo-Drain STS”, welke vanaf september niet meer leverbaar zal zijn.

Voor hogere  vermogenseisen en continue bedrijf is de tweede nieuwe serie “Wilo-Rexa PRO” ontwikkeld. Bij dit model bestaan zowel het pomphuis als de motor geheel uit gietijzer. Toepassingsgebieden voor deze nieuwe dompelpomp zijn het verpompen vuil- en afvalwater vanuit putten en reservoirs bij de industriële- en openbare watervoorzieningen. Ook voor huis- en perceeldrainage conform DIN EN 12050-1 zijn deze pompen prima inzetbaar. Alle uitvoeringen van de “Wilo-Rexa PRO”  hebben standaard een Ex-goedkeuring conform ATEX. De verschillende varianten kunnen individueel worden geconfigureerd en desgewenst worden aangestuurd middels een frequentieomvormer voor variabele toerentallen.

Beide nieuwe Wilo-series zijn momenteel leverbaar met een nominale doorlaat DN 50, DN 65 en DN 80. Verstoppingsvrije vortexwaaiers zorgen  voor een maximale betrouwbaarheid in alle toepassingsgebieden.

De “Rexa”-modellen zorgen ervoor dat de complexiteit van het leveringsprogramma van Wilo op gebied van afvalwaterdompelpompen aanzienlijk wordt verminderd. Voor elke aanvraag en aanbesteding is de meest geschikte afvalwaterpomp uit slechts 76 uitvoeringen snel gevonden. Door gestroomlijnde productie- en logistieke processen levert Wilo als fabrikant een bijdrage tot geringer energie- en grondstoffenverbruik.

Over WILO SE:

WILO SE met het hoofdkantoor in Dortmund, Duitsland, is een van de toonaangevende fabrikanten van pompen en pompinstallaties voor de verwarming, koeling, airconditioningtechnologie, voor afvalwater behandeling en vuilwaterafvoer. Het bedrijf wordt door meer dan 60 productie- en dochterondernemingen wereldwijd gedistribueerd. Het concern telt ongeveer 6.700 medewerkers. In 2011 was de omzet 1.070,5 miljoen euro. De Nederlandse vestiging van Wilo is gehuisvest in Westzaan.

Meer informatie:  http://ow.ly/dCyfv

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*