Franciscus Ziekenhuis werkt aan duurzame inzetbaarheid medewerkers

Koos Moerenhout bij aftrap integraal gezondheidsmanagement

Integraal gezondheidsmanagement is voor het Franciscus Ziekenhuis Roosendaal de komende jaren een belangrijk speerpunt. Integraal gezondheidsmanagement is een doorontwikkeling van het reeds bestaande verzuimbeleid in het ziekenhuis. Met de invoering hiervan wil het ziekenhuis zorgen voor duurzaam inzetbare medewerkers die gezond en met plezier hun werk kunnen doen. Ook in de toekomst.

Tijdens de kick-off bijeenkomst voor leidinggevenden op maandag 22 oktober jl. hield Koos Moerenhout, voormalig profwielrenner, een korte lezing in de aula van het Franciscus Ziekenhuis. De link tussen topsport en duurzame inzetbaarheid stond hierin centraal, een thema dat goed aansluit bij integraal gezondheidsmanagement.

Landelijke campagne
Het ziekenhuis haakt hiermee aan bij de landelijke campagne ‘Duurzame inzetbaarheid’ die medio oktober door de overheid is gestart. Onderzoek wat voorafgaand aan deze campagne in opdracht van Paul de Krom, staatssecretaris van het ministerie van Sociale Zaken is uitgevoerd, heeft uitgewezen dat duurzame inzetbaarheid van medewerkers organisaties een hoop geld bespaart. Daarnaast werd duidelijk dat, door extra aandacht hieraan te geven, medewerkers met meer plezier aan het werk zijn.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*