Helmondse wijk Brandevoort wordt omgetoverd tot Brandoween, de spookstad van Brabant

Halloween Brandevoort

De populariteit van Halloween in Nederland groeit. Huizen worden versierd, pretparken worden omgetoverd en tal van halloweenfeesten worden georganiseerd. Zo ook in Helmondse wijk Brandevoort. Op 27 oktober vindt voor de twaalfde keer Halloween Brandevoort plaats waarbij de wijk voor 1 dag wordt omgetoverd tot Brandoween, de spookstad van Brabant.

Zwarte spinnen in de nacht
Elk jaar wordt in het weekend voorafgaand aan Halloween in de Helmondse wijk Brandevoort Halloween gevierd. Dit jaar wordt Brandevoort omgetoverd tot Brandoween de spookstad van Brabant. Een ware spookstad voor jong en oud met tal van activiteiten en heel veel spinnen, want het thema is dit jaar“zwarte spinnen in de nacht”. Centraal tijdens Brandoween staat de grote lampionoptocht. Huizen, straten en pleinen worden versierd om jong en oud een waar spookachtig schouwspel te tonen.

Kids Party, Griezel hour, Lampionoptocht, The Dungeon
Speciaal voor de kinderen start het Brandoween programma om 16:00 uur met de Halloween Kids Party & Workshop. Kinderen kunnen bijvoorbeeld pompoen uithollen, krijgen limonade en een heerlijke suikerspin, kunnen vogelspinnen over hun hand laten lopen en nog veel meer. Elk jaar is de Kids Party & workshop uitverkocht, dus wees er snel bij. Deelname kost 5 Euro en is alleen mogelijk op basis van voorinschrijving. Om 17:30 uur begint het Griezel Hour en iedereen is welkom. Maar pas op voor de levende spinnen. Aansluitend start om 18.30 uur de Lampionoptocht. De tocht voert je door het maïs, langs eng versierde huizen, straten en speciale spookpleinen. Voor de kinderen wordt tijdens de optocht het spinnenmysterie georganiseerd, waarmee ze een leuke prijs kunnen winnen. De kosten voor de optocht in combinatie met het spinnenmysterie zijn 2 euro en diegene die zich vooraanmeldt, krijgt ook nog eens een extra verrassing. Om 20.15 uur begint de Halloween Afterparty. Deze party is gratis toegankelijk. Een DJ zorgt voor swingende muziek en volwassenen die nog niet genoeg hebben gegriezeld, kunnen The Dungeon bezoeken. De entree voor The Dungeon is € 5,00 en alleen voor 18+ in verband met de angstaanjagende echte acteurs en levende spoken.

Mooiste outfit
Hoe meer bezoekers verkleed komen, hoe sfeervoller het is. Brandoween beloont daarom de mooiste outfits (groepen en individueel) alsmede de mooiste lampion, met leuke prijzen.

Locatie en inschrijving
De activiteiten en de start van de lampionoptocht vinden plaats bij de Brandevoortse Hoeve, Medevoort 23 in Helmond. Meer informatie over het evenement en deelname vindt u op halloween.brandevoort.org of op Facebook.

Halloween wordt georganiseerd door de Brandevoorters Maikel Verhoeven van De Brandevoorste Hoeve, Jeanine Lemmen van Groepspraktijk Logopedie Lemmen, Marc Dekkers van evenementenbureau Comee, Jack Nistelrooij en Lenie Kantelberg en is mede mogelijk gemaakt door tal van sponsoren.

foto: jadijfoto.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*