Leren fietsen doe je met een loopfiets!

Voor veel kinderen is het leren fietsen een groot probleem. Ze moeten balanceren, rond trappen en sturen. En dat alles ook nog eens tegelijkertijd! Valpartijen en onzekerheid zijn het gevolg. Het leren fietsen wordt dan ook vaak als vervelend en moeilijk ervaren door kinderen.

Toch is er een mogelijkheid voor kinderen om dit spelenderwijze te leren.

Dit kan met behulp van een loopfiets. Een loopfiets is veel meer dan alleen een stukje speelgoed.
Met een loopfiets leren kinderen in de eerste fase, naar eigen inzicht en kunnen, hun balans te ontwikkelen en in de tweede fase wordt de behendigheid met het stuur geoefend.

Op het moment dat de snelheid met de loopfiets toeneemt en de voeten los van de grond komen, heeft uw kind het volledige vertrouwen. Angst om te vallen met de loopfiets is er dan niet meer.

Zodra ze hun balans met de loopfiets volledig onder controle hebben en ze al zwierend bochten nemen, is de overstap naar de gewone fiets een makkie geworden.
De balans en het sturen beheersen ze al. Alleen de trapbeweging van de gewone fiets is nieuw.

De toegevoegde waarde van een loopfiets.

Naast dat steeds meer ouders het voordeel van een loopfiets inzien, zijn er ook steeds meer instellingen die er de toegevoegde waarde van inzien. In België is er zelfs een gezondheidsinstelling die de kinderen van hun leden een loopfiets cadeau doet als ze twee jaar worden. Hier snijdt het mes aan twee kanten, de kinderen zijn blij met hun loopfiets en de motoriek wordt tegelijkertijd enorm gestimuleerd.