McAfee versterkt endpoint security-oplossingen voor ondernemingen

  • Proactieve, context-bewuste beveiligingstechnieken
  • Bescherming tegen zowel bekende als onbekende dreigingen
  • Onafhankelijke test toont effectiviteit aan

Schiphol-Rijk, 24 oktober 2012 – Als onderdeel van zijn brede Security Connected-strategie, komt McAfee met verbeteringen in zijn endpoint security-producten voor zakelijke eindgebruikersapparaten. Deze verbeteringen voorzien in context-bewuste beveiliging die systemen beschermt tegen malware. Aangezien er iedere dag duizenden nieuwe dreigingen worden ontwikkeld door malware-auteurs, zouden organisaties hun apparaten, data en toepassingen juist tegen deze onbekende dreigingen moeten beschermen. Waar de eerste generatie beveiligingsproducten zich richtte op het detecteren en reactief verhelpen van bekende dreigingen, beschermt de nieuwe generatie McAfee endpoint security-oplossingen bedrijven tegen zowel bekende als onbekende dreigingen.

De innovatieve oplossingen van McAfee omvatten onder andere een dynamische lijst met goedgekeurde toepassingen en internetsites (dynamic white-listing), zero-day bescherming tegen besmetting van Master Boot Records (MBR’s), veilige, afgeschermde opslaglocaties op mobiele apparaten en versleuteld beheer op afstand. Uit tests van deze technieken door derde partijen met een standaard set van malware, bleek deze aanpak bijzonder succesvol. Volgens een onafhankelijke test van West Coast Labs, wist McAfee’s Next Generation Endpoint Security met succes 100% van de geteste malware tegen te houden.

Het belang van dergelijke geavanceerde bescherming werd ook benadrukt door Neil MacDonald van Gartner: ‘De komende 10 jaar is context-bewuste en adaptieve beveiliging de enige manier om dynamische bedrijfsomgevingen en IT-infrastructuren met succes te ondersteunen.”1

Tot de nieuwe McAfee Endpoint Security-oplossingen behoren:

  • McAfee Deep Defender – de nieuwste versie van de door Intel en McAfee gezamenlijk ontwikkelde, door hardware ondersteunde beveiligingsoplossing biedt aanzienlijk betere bescherming tegen zero-day rootkit-infecties. Zo worden nu ook Master Boot Record-rootkits gedetecteerd. Deze vorm van malware is de bron van veel ‘onzichtbare’ aanvallen die zich richten op het stelen van financiële en identiteitsgegevens.
  • McAfee Endpoint Encryption voor PC of Mac – aanzienlijke verbeteringen van gegevensversleuteling op SSD-drives die gebruikmaken Intels AES-NI-technologie, zorgen ervoor dat encryptie vrijwel geen impact heeft op de prestaties. Daarnaast maakt integratie met Intel AMT-technologie en McAfee ePO Deep Command veilig beheer op afstand mogelijk, zelfs wanneer apparaten zijn uitgeschakeld. Hiertoe behoren ook apparaten met Windows 8.
  • McAfee Application Control – white listing gaat nu verder dan de gebruikelijke desktopomgeving en verschaft IT-beheerders controle over hoe een applicatie die nog niet op de white list staat, goedgekeurd kan worden. Hierbij gaat het om een innovatieve goedkeuringstechnologie die gebruikmaakt van drie niveaus.
  • McAfee Enterprise Mobility Manager – ondersteunt nu Apple iOS 6 en bevat de nieuwste versie van McAfee Secure Container voor Android 2.0. Dit biedt organisaties betere mogelijkheden voor beveiliging en beheer van Android- en Apple iOS 6-apparaten

Beschikbaarheid
Alle producten zijn in het vierde kwartaal van 2012 beschikbaar.

1 The Future of Information Security Is Context Aware and Adaptive’ Neal McDonald, Gartner, May 2010

Over McAfee
McAfee, een dochteronderneming van Intel Corporation, zorgt ervoor dat ondernemingen, de public sector en consumenten veilig de voordelen van internet kunnen benutten. Het bedrijf levert proactieve en bewezen beveiligingsoplossingen en -diensten voor systemen, netwerken en mobiele apparaten over de hele wereld. Met zijn Security Connected-strategie, innovatieve benadering van met hardware versterkte beveiliging en unieke Global Threat Intelligence-netwerk, is McAfee er volledig op gericht op de beveiliging van zijn klanten.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*