Planten in potgrond

Planten in een bloempot of een andere vorm van een container kan in feite heel het jaar door. Hebben de planten kluiten dan kunnen deze in de periode van oktober tot april worden geplant. Natuurlijk moeten de weersomstandigheden dit toelaten. Het is natuurlijk altijd af te raden om te planten in de vorstperiode.

De aanwezigheid van de juiste potgrond is enorm belangrijk. Wanneer men de juiste biomassa aan de plant blootstelt, zal deze instaat zijn om alle benodigde mineralen en stoffen eruit te halen welke het nodig heeft voor een optimale groei. Het is dan ook belangrijk om van tijd tot tijd de potgrond losser te maken, waardoor er lucht komt in de grond. Dit kan de plant alleen maar goed doen.

Planten met kluit zou op een manier moeten gebeuren, waarbij men de kluitdoek laat zitten. De kluit zou goed nat gemaakt moeten worden zodat de wortels in het plant gat goed zal aansluiten in de grond.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*