Synology DiskStation DS213air: NAS-server met geïntegreerde WiFi-adapter

  • Complete NAS-server voor consumenten en kleine ondernemingen
  • Met DiskStation Manager 4.1 (DSM 4.1)
  • Eenvoudige installatie en setup dankzij Web Assistant
  • Ondersteunt USB 3.0
  • Kan ingezet worden als WiFi-router

Taipei, Taiwan, 2 oktober 2012 – Synology introduceert de DiskStation DS213air, een NAS-server voor de consument en de kleine onderneming. Deze nieuwe DiskStation biedt plaats aan twee harde schijven en onderscheidt zich door de geïntegreerde WiFi-adapter.

“De DS213air is een goed voorbeeld van de naadloze integratie die de geavanceerde technologieën van Synology weten te bewerkstelligen,” zegt Rosiel Lee, productmanager van Synology. “Door de integratie van Wi-Fi-technologie in een toch al compleet uitgevoerde DiskStation als de DS213air kijken mensen anders aan tegen NAS-servers.”

Met de ingebouwde WiFi-adapter is volledig draadloze configuratie mogelijk. De DS213air kan draadloos worden aangesloten op het netwerk, zonder omslachtige bekabeling, maar kan ook worden geconfigureerd als hotspot om het bereik van een bestaand WiFi-netwerk uit te breiden. De DS213air kan zelfs worden ingezet als draadloze router, zodat er een draadloze omgeving wordt gecreëerd zónder extra kosten.

De DS213air is voorzien van Web Assistant, een intuïtieve webinterface waarmee de installatie en de setup met slechts een paar klikken is geregeld. Ook kan het DSM-besturingssysteem via een mobiel apparaat worden beheerd. De Quick Start-widget geeft tijdens de installatie een rondleiding door de DSM, zodat gebruikers daarna meteen aan de slag kunnen.

Een 1,6GHz processor en 256MB RAM maken lees- en schrijfsnelheden mogelijk van respectievelijk 108,07MB/sec en 58,66 MB/sec bij RAID5 in een Windows-omgeving. De SuperSpeed USB 3.0-interface zorgt voor een tien maal snellere bestandsoverdracht dan bij USB 2.0. De DS213air heeft het herkenbare Synology-design, met twee extra ventilatie-openingen aan de zijkant en een 92mm ventilator aan de achterzijde. Hierdoor kan het systeem 24 uur per dag zijn werk doen zonder oververhit te raken, terwijl het geluidsniveau onder 19,0 dB blijft.

Net als alle NAS-servers van Synology maakt de DS213air gebruik van DiskStation Manager (DSM) 4.1. Dit besturingssysteem vereenvoudigt ingewikkelde taken, verhoogt de productiviteit en biedt een snelle en intuitieve gebruikersinterface die is geoptimaliseerd voor multitasking.

Prijs en beschikbaarheid
De Synology DS213air is per direct leverbaar. De adviesprijs bedraagt €225 (excl. BTW).

Over Synology
Synology zet de nieuwste technologieën in om zowel bedrijven als thuisgebruikers betrouwbare en betaalbare oplossingen te bieden voor de centrale opslag van gegevens, eenvoudige backups, het delen en synchroniseren van bestanden op verschillende platforms en voor mobiele toegang tot data. Synology streeft naar het leveren van producten met innovatieve eigenschappen en de best mogelijke klantenservices.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*