Veiligheid belangrijk bij elektronisch factureren

Het elektronisch factureren is tegenwoordig niet meer weg te denken in de moderne bedrijfsvoering. Vooral voor bedrijven die over het internet zaken doen en hun producten of diensten op deze manier verkopen of aanbieden. Uit onderzoek blijkt dat fraude bij het digitaal factureren ondernemers enorm in de kosten jaagt.

Elk jaar blijkt weer dat er voor enorme bedragen verlies wordt geleden. Deze zogenaamde acquisitie fraude houdt in dat facturen voor diensten of producten worden verstuurd welke in feite niet zijn geleverd. Het zijn zogenaamde spook facturen welke worden verstuurd naar consumenten.

Het is belangrijk dat de bedrijfsgegevens op de facturen goed worden gecontroleerd. Men kan eventueel het internet gebruiken om de leverancier op de factuur te controleren. Men kan ook websites controleren met informatie over het bedrijf in de strijd tegen acquisitie fraude. Facturen maken is wellicht een eenvoudige zaak, het controleren ervan kan tijdrovend zijn maar is niet altijd te voorkomen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*