Bent u ErP-ready?

, , ,
Westzaan. Voor adviseurs en installateurs uit de branche heeft Wilo een nieuwe website gelanceerd. Ondanks dat de nieuwe regelgeving al op korte termijn in zal gaan, zijn er nog erg veel vragen uit de markt. Om deze reden heeft Wilo een website ingericht met veel beschikbare en aanvullende informatie.
Wilo-ErP ready

Wilo heeft een website ingericht met veel beschikbare en aanvullende informatie over de ErP-richtlijn.

Vanaf 1 januari 2013 zal een nieuwe EU-regelgeving  ErP-richtlijn van toepassing zal zijn voor natlopercirculatiepompen en de hydrauliek van droogloperpompen. Toch is er nog grote onbekendheid in de installatiebranche en lijkt het nodig de branche die met deze producten werken continue te informeren. Voor motoren op de droogloperpompen geldt er al sinds 16 juni 2011 een regelgeving.

Zijn uw pompen en pompinstallaties ErP-ready?
Lopende en toekomstige projecten waarvan de pompen en of pompinstallaties in 2013 moeten worden uitgeleverd dienen mogelijk aangepast te worden, helemaal als de keuze is gevallen op standaard pompen. Anders kunnen de kosten voor de realisatie van de werktuigbouwkundige installatie aanzienlijk stijgen. Ondanks de stijging in de kosten voor de pompen betekent dit ook direct een flinke daling in de gebruikerskosten. Zo is de extra investering in de installatie vaak al binnen 2,5 jaar terugverdiend.
Met de tools op de speciale ErP-website van Wilo (www.wilo-erpready.com/nl) kunt u producten selecteren die ErP-ready zijn en kunt u berekenen op welke termijn uw relaties de extra investering in deze pompen hebben terug verdiend.
Indien u ondersteuning nodig heeft of u twijfelt over een pompselectie bel dan met Wilo. Wij kunnen uw lopende projecten onder de loep nemen en kijken waar u wel of niet voldoet aan deze nieuwe regelgeving. Wij geven u dan een passend advies met een terugverdientijdberekening. Hierdoor bent u zeker van een juiste calculatie van het project en heeft u tevens goede argumenten in handen om u klant te overtuigen over te stappen op energiezuinige pompen.
Speciale website met alle ErP-informatie:
Over WILO SE:
WILO SE met het hoofdkantoor in Dortmund, Duitsland, is een van de toonaangevende fabrikanten van pompen en pompinstallaties voor de verwarming, koeling, airconditioningtechnologie, voor afvalwater behandeling en vuilwaterafvoer. Het bedrijf wordt wereldwijd vertegenwoordigd door meer dan 60 productie- en dochterondernemingen. Het concern telt ongeveer 6.700 medewerkers. In 2011 was de omzet 1.070,5 miljoen euro. De Nederlandse vestiging van Wilo is gehuisvest in Westzaan.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*