Speciaal onderwijs zien en beleven op Kentalis Martinus van Beek

Hoe is het om slechthorend of autistisch te zijn? Wilt u eens ervaren hoe het is om moeite te hebben met spraak of taal? Nieuwsgierig hoe leerlingen en de leerkracht daarmee omgaan in de klas? Welke kinderen kan ik doorverwijzen naar Kentalis Martinus van Beek? Wat zijn de effecten van onze lesmethodes? Voor antwoorden op deze vragen, zijn verwijzers van harte welkom op ‘School in bedrijf’ op 20 november.   

‘School in bedrijf’ is voor verwijzers een uitgelezen mogelijkheid om persoonlijk kennis te maken met de leerlingen,  de leerkrachten en het unieke karakter van ons speciaal onderwijs. Zo zien zij met eigen ogen wat het onderwijs op Martinus van Beek zo uniek en nodig maakt. En wat de positieve effecten zijn van onze lesmethoden.
Alle kennis en ervaring die zij opdoen, kunnen zij gebruiken in om hun cliënten of patiënten goed door te verwijzen. Want voor het geven van een goed advies kunt u immers nooit te veel weten!

Programma

Dinsdag 20 november:

  1. Ontvangst in de aula
  2. Opgegeven onderdeel volgen
  3. Afronding in de aula met mogelijkheid tot het stellen van vragen

Onderdelen:

  1. Slechthorendheid in de groep
  2. Logopedie is meer dan een spraakjuf alleen
  3. Woordenschatonderwijs: met woorden in de weer
  4. Autisme in de groep
  5. Ernstige spraaktaal stoornissen
  6. Motoriek 

Het programma duurt  1,5 uur en er zijn 2 rondes. Het ochtendprogramma is hetzelfde als het middagprogramma.

Aanvang ochtendprogramma: 8:45 uur
Aanvang middagprogramma: 13.00 uur 

Aanmelden

U kunt u aanmelden vóór 12 november per mail martinusvanbeek@kentalis.nl. Vermeld daarbij naar welk thema en welke aanvangstijd uw voorkeur uitgaat.

Adres
Kentalis Martinus van Beek
Ijsbeerstraat 31
6531 PL Nijmegen
E martinusvanbeek@kentalis.nl
T 024 35 59 584
I www.martinusvanbeek.nl of www.kentalis.nl

Kentalis Martinus van Beek

De Martinus van Beekschool wordt bezocht door kinderen die slechthorend zijn en/of daarbij ernstige spraaktaalmoeilijkheden of stoornissen in het autisme spectrum hebben.
Wat er zo speciaal is aan ons onderwijs komt tot uitdrukking in de orthopedagogische en orthodidactische benadering. Dit houdt in dat wij de leerstof van het basisonderwijs toegankelijk maken voor onze leerlingen. Wij geven succesvol les aan homogene én hetrogene groepen.
Martinus van Beek is gevestigd in Nijmegen en heeft een nevenvestiging in Oss. De school maakt onderdeel uit van Kentalis: een landelijk opererend  organisatie die zorg, onderwijs en diagnostiek biedt aan mensen met een beperking in horen, zien en communiceren.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*